Η “Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ηρακλείου” για τις εκλογές στο Σύλλογο

05.52

Aνακοίνωση της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Ηρακλείου”:

“Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Στις 6 Οκτώβριου πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σύλλογο μας.

Είναι σημαντικό όλοι να έχουμε λόγο, ειδικά οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι που θα βιώσουν το επόμενο διάστημα ένα «Αρμαγεδδώνα» μέτρων και νόμων  ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονίων, και ειδικά του τρίτου. Ήδη  είναι προς ψήφιση στη βουλή οι πρώτοι εφαρμοστικοί νόμοι που αλλάζουν προς το χειρότερο τις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις, υπάρχει η διατήρηση του μηδενικού αφορολογήτου, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος έως 100%, οι κατασχέσεις εξπρές ακόμη και για μικρά ποσά για χρέη προς το δημόσιο, η κατάργηση των ταμείων, η σύνδεση του ύψους της σύνταξης με τα «αντικειμενικά κριτήρια» και τα περιουσιακά στοιχεία που ο κάθε ένας διαθέτει, και άλλα πολλά.

Η πολιτική αυτή που εφαρμόζεται πλέον από την νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα φέρει χιλιάδες νέα λουκέτα στο χώρο μας, σε όλους τους χώρους και κλάδους της οικονομίας, κυρίως σε βάρος μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Δέσμευση στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου αποτελεί και το άνοιγμα των καταστημάτων για 52 Κυριακές, η απελευθέρωση διακίνησης του ψωμιού, του γάλακτος και άλλων προϊόντων με βάση την αντιλαϊκή «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, ενώ απλοποιείται η διαδικασία «εισβολής» των μεγάλων αλυσίδων παντού που με μια απλή αίτηση θα μπορούν να ανοίγουν υποκαταστήματα  κάθε είδους.

Βρισκόσαστε  μπροστά σε ένα δίλημμα. Μόνο που αυτό το δίλημμα είναι πραγματικό:

«`Η θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη συντριβή μας ή θα αντισταθούμε οργανωμένα, συλλογικά, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση»!

Γνωρίζουμε πολύ καλά, αν και μόνο 3 χρόνια στο προηγούμενο ΔΣ του συλλόγου, την απογοήτευση που υπάρχει σε πολύ μεγάλο αριθμό συνάδελφων για την πορεία του Συλλόγου. Έχουν μεγάλες ευθύνες οι  προηγούμενες διοικήσεις για την υποβάθμιση του ρόλου του, για την απαξίωση του, την μετατροπή του σε μέσο προβολής και δημοσίων σχέσεων για ελαχίστους, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Έμπορων από το 2012 που εξέλεξε για πρώτη φορά μέλη της στο ΔΣ του Συλλόγου έδωσε πολλές μάχες προκειμένου να αποκτήσει ο Εμπορικός Σύλλογος  αγωνιστικό προσανατολισμό. Πρωτοστάτησε  σε πολλές κινητοποιήσεις, οργάνωσε μαζί με άλλες δυνάμεις επαγγελματοβιοτεχνών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση  ΕΒΕ) παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΟΑΕΕ, Εφορία, ΚΕΑΟ, απαιτώντας λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα μας. Αντέδρασε σθεναρά στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας παρεμβαίνοντας σε Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφέρεια, Γραμματεία αποκεντρωμένης διοίκησης με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, επιδόσεις υπομνημάτων κλπ.

Η σημερινή πλειοψηφία-Εμπορική Ενότητα- ήταν απούσα στην ενημέρωση και οργάνωση των συναδέλφων ενάντια στα πολλά και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετώπισαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Έκανε ότι μπορούσε υπονομεύοντας ακόμη και αποφάσεις που η ίδια ψήφιζε, βάζοντας έτσι  ακόμη μερικά λιθαράκια στην απαξίωση του Συλλόγου από την μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών έμπορων.

Συνάδελφοι

Σας καλούμε να κάνουμε τον  Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, σύλλογο των μελών του, των χιλιάδων μικρεμπόρων της πόλης, να λειτουργεί με ουσιαστικές διαδικασίες, να καλεί σε συνελεύσεις για τα μεγάλα προβλήματα μας όποτε αυτό είναι αναγκαίο, με μαζική συμμετοχή στις δράσεις του.

Ζητάμε να μας στηρίξετε με την ψήφο σας στις εκλογές της 6 Οκτωβρίου που θα γίνουν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για να συμβάλουμε στην μετατροπή του Συλλόγου μας σε εργαλείο διεκδίκησης και αγωνιστικής δράσης. Ας μην χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο.

Ενισχύουμε την Αγωνιστική Συνεργασία  Έμπορων Ηρακλείου, αλλάζουμε τους συσχετισμούς υπέρ των  αυτοαπασχολούμενων και μικρών έμπορων της πόλης μας.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ,ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ

Συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου την Δευτέρα  5 Οκτωβρίου 7 μμ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 6 Οκτώβριου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.


Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com