«Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια» : 3ος Διεθνής Μαθητικός Φοιτητικός Διαγωνισμός

14.05

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του “Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστηχημάτων – Ο Άγιος Χριστόφορος” και την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης είναι σε εξέλιξη ο 3ος Διεθνής Μαθητικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Πολυμέσων Video Clip, ηχητικού μηνύματος, αφίσας, με τίτλο «Αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια”-Ας συμβάλλουμε όλοι για να χάσουμε την πρωτιά …. στα τροχαία δυστυχήματα». Σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού που στοχεύει στην ενημέρωση-πρόληψη κυρίως των νέων ανθρώπων στους τομείς οδηγικής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέφερε για το διαγωνισμό ότι, «Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός, που αφορά την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προσπαθούμε μέσα από τους μαθητές μας και τους φοιτητές μας να δώσουμε την τραγική διάσταση που υπάρχει μετά από ένα τροχαίο για τις οικογένειες για την κοινωνία. Επιχειρούμε να περάσουμε το μήνυμα της πρόληψης ιδιαίτερα στην Κρήτη, αφυπνίζοντας τις συνειδήσεις των αυριανών οδηγών στην σημαντικότητα που έχει ο τομέας της  οδικής ασφάλειας».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης τόνισε: «Στους δρόμους γίνεται ένας «πόλεμος» τα θύματα είναι πολλά και οι τραυματίες περισσότεροι. Αυτή την θλιβερή «πρωτιά» που έχει η Ελλάδα πρέπει να τη χάσει και προσπαθούμε και μέσα από τα σχολεία να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και αυτά με την σειρά τους να «οδηγήσουν» τους μεγαλύτερους στις σωστές στάσεις και συμπεριφορές. Καλούμε όλα τα σχολεία τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος»  Σταύρος Πολέντας είπε: «Η προσπάθεια που κάνουμε ως σύλλογος με την μεγάλη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, είναι να μειώσουμε τα τροχαία στην Κρήτη με το να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους μας στο θέμα των τροχαίων. Οι συνέπειες είναι τραγικές και πολυεπίπεδες μετά από ένα τροχαίο».

Ο πρόεδρος του συλλόγου πρόληψης τροχαίων «ΕΣΥ ΠΡOΤΑ» Γιάννης Λιονάκης επεσήμανε: «Η στόχευση για την οδική ασφάλεια πρέπει να είναι πλέον οι νέες ηλικίες ξεκινώντας αν είναι δυνατόν ακόμα και από το ? μαιευτήριο. Μόνο με βελτίωση της οδηγικής μας κουλτούρας, των οδικών υποδομών και τη βελτίωση των τομέων ελέγχου και πρόληψης μπορούμε να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο οδηγικό μέλλον στο νησί μας από το σημερινό ζοφερό περιβάλλον που πρέπει επιτέλους να αλλάξει».

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια συμμετείχαν επίσης η εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Στέλλα Πιταροκοίλη, και ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Επιτροπής για την οδική ασφάλεια της Περιφέρειας Κρήτης Λευτέρης Μιχελάκης.

Περισσότερες πληροφορίες για το διεθνή διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.polentaspark.gr