Άγριο επεισόδιο στη δίκη των πυρήνων της φωτιάς. Επιτέθηκαν στο διοικητή ασφάλειας Χανίων

20.17

Ο Παρασκευας Χηνοπουλος το 2009 ηταν προϊστάμενος πληροφοριών εσωτερικής τρομοκρατίας ηταν ενας απο τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που μπηκαν πρώτοι στην γιάφκα της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι. Εκει συνελήφθησαν  τα πρωτα πέντε μέλη των πυρήνων της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΝΕΑ" Τηλεόρασης Κρήτης, σήμερα κατα τη διαρκεια της δίκης δικηγόρος από την πλευρά της υπεράσπισης υπέβαλε ερώτηση στο σημερινό διοικητή ασφάλειας Χανίων και στέλεχος της αντιτρομοκρατικής την περίοδο ενδιαφέροντος και ο μάρτυρας άρχισε να παραθέτει τους ισχυρισμούς του.

Κάποιος από τους κατηγορούμενους τον διέκοψε φωνάζοντας ότι λέει ασυναρτησίες και μόλις γύρισε ο κ. Χηνόπουλος προς τους κατηγορούμενους, σηκώθηκε ο Γιώργος Καραγιαννίδης και του είπε "μην κοιτάς εμάς, θα κοιτάς μπροστά". Ο αξιωματικός ανταπάντησε ότι θα κοιτάζει όπου θέλει, με αποτέλεσμα να δεχτεί την επίθεση του Γιώργου Καραγιαννίδη, αλλά και άλλων κατηγορούμενων που επιχείρησαν να τον ακολουθήσουν, δίνοντας τροφή και έκταση στην ένταση.

Μάλιστα πολλές φορές απο τον Ιστότοπο Indymedia μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εχουν αναφερθεί στο όνομα του και σημερα αστυνομικοί τον φυγάδευσαν μεσα απο τις φυλακές Κορυδαλλου γιατι εξώ απο τον χώρο που διεξάγεται η δίκη ειχαν συγκεντρωθεί άτομα που υποστηρίζουν τα μέλη των πυρήνων που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό. Οι περισσότεροι απ αυτούς εχουν καταδικαστεί σε δις ισόβια για την συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς

Αρχικά η νέα συνεδρίαση ορίστηκε για τις 10 του μήνα, όμως επειδή υπήρξε κώλυμα από παράγοντες της δίκης, ανατοποθετήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, με συνέχιση της κατάθεσης που διακόπηκε.

Ευτυχία Πενταράκη neatv.gr