Αύριο στις 12 το μεσημέρι συνεχίζεται η δίκη για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

17.03

Συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη ημέρα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, η δίκη για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη το Πάσχα του 2011, όταν η ανήλικη κοπέλα έχασε τη ζωή της από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Στο εδώλιο κάθισαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους, οι δύο γιατροί και ο 27χρονος φίλος της Στέλλας ενώ ο 21 ετών σήμερα θα δικαστεί στο Ρέθυμνο από Δικαστήριο ανηλίκων καθώς τότε ήταν 17χρονών.

Η δίκη ξεκίνησε στις 09:30 το πρωί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας με τις καταθέσεις των τριών αστυνομικών που είχαν αναλάβει την υπόθεση. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν για το τι βρέθηκε στο αυτοκίνητο με το οποίο μετακινήθηκαν η Στέλλα και οι δύο φίλοι της ενώ κοινό σημείο στις καταθέσεις τους, ήταν ότι οι νεαροί κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είπαν ψέμματα, πώς άφησαν την 16χρονη μόνη και αργότερα τη βρήκαν μεθυσμένη σε ένα πεζοδρόμιο και τη μετέφέραν στο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια όμως ο ένας από τους δύο, παρουσιάστηκε αυθόρμητα και εξιστόρησε τι συνέβη το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στη συνέχεια η δίκη διεκόπη για μια ώρα καθώς απουσίαζαν 5 εκ των μαρτύρων της υπόθεσης. Η δίκη συνεχίστηκε όταν παρουσιάστηκε ο εργαζόμενος στο καφέ μπαρ που είχε επισκεφτεί νωρίς η Στέλλα Ακουμιανάκη και οι δύο νεαροί. Τότε η 16χρονη είχε καταναλώσει μισό ποτήρι από το ποτό της και στη συνέχεια η παρέα αποχώρησε.

Επόμενος στη λίστα των μαρτύρων ο φύλακας σεκιούριτι του Νοσοκομείου ο οποίος στις 4:30 τα ξημερώματα βοήθησε τους νεαρούς να βάλουν την 16χρονη στο φορείο για να τη μεταφέρουν στα Επείγοντα. Όπως υποστήριξε η Στέλλα ήταν ήδη αναίσθητη και υπήρχε ένας γιατρός στο τμήμα.

Μετά κατέθεσε μια νοσηλεύτρια η οποία ανέλαβε βάρδια στις 7 το πρωί και υποστήριξε ότι κανείς δεν της είπε να ελέγξει την κατάσταση των ζωτικών οργάνων της 16χρονης και ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε γιατρός στα επείγοντα αλλά η ίδια κάλεσε μια γιατρό με αφορμή άλλο περιστατικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι με τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ την ίδια ώρα, έξω από τα δικαστήρια έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους ειδικευόμενους γιατρούς από συναδέλφους τους της Ένωσης ΕΣΥ Χανίων.

Απόφαση για το θάνατο της Στέλλα Ακουμιανάκη δεν αναμένεται ούτε αύριο αφού τεχνικοί σύμβουλοι και γιατροί έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Μαρτίου απο νωρίς το πρωί.