Αυτός είναι ο χάρτης των Τζιχαντιστών που περικλείει… και την Ελλάδα

12.03

Την ώρα που οι τζιχανιστές του ΙΚΙΛ ανακοίνωναν την ίδρυση χαλιφάτου, ένας «τρομακτικός» χάρτης είδε το φως της δημοσιότητας και στον οποίο απεικονίζονται οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις της οργάνωσης, σε μία ευρεία γεωγραφική ζώνη που περιλαμβάνει και περιοχές και χώρες όπως η Ελλάδα, τα Βαλκάνια, η Ισπανία και την Ινδία.

Ο χάρτης αναρτήθηκε το σαββατοκύριακο στο Twitter. Με το μαύρο χρώμα σκιαγραφούνται οι επεκτατικές επιθυμίες των τζιχαντιστών και περικλείονται τμήματα της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, ακόμη και τις Ευρώπης.

Εκπρόσωπος του ISIS, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, ανακοίνωσε χθες σε ηχητικό μήνυμα ότι «κατά τη διάρκεια μια συνάντησης, η «σούρα» (το συμβούλιο) του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και να ορίσει έναν χαλίφη για το κράτος των μουσουλμάνων.

Ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι (ο αρχηγός του ISIS) ορίστηκε χαλίφης των μουσουλμάνων». «Μουσουλμάνοι, απορρίψτε τη δημοκρατία, την κοσμικότητα, τον εθνικισμό και τα άλλα σκουπίδια της Δύσης. Επιστρέψτε στη θρησκεία σας», είπε ο εκπρόσωπος αναφέροντας ότι το χαλιφάτο ήταν «όνειρο κάθε μουσουλμάνου» και «επιθυμία κάθε τζιχαντιστή».

Το χαλιφάτο είναι ένα ισλαμικό πολιτικό καθεστώς, ανεξάρτητο από εθνικά σύνορα, το οποίο διοικείται από έναν ηγέτη και ο χαλίφης (ρόλος που εξέλιπε μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) θεωρείται ως ο διάδοχος του Μωάμεθ και «εμίρης των πιστών» του μουσουλμανικού κόσμου.

Οπως σημείωσε ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Βαγδάτη, Ιμραν Καν, πολλοί σουνίτες που μάχονται κατά της κεντρικής κυβέρνησης στο Ιράκ, θα αντιδράσουν στην ανακοίνωση του ISIS, καθώς δεν μάχονται υπέρ ενός «χαλιφάτου».

ethnos.gr