Ακρωτηριάστηκε 20χρονος μετά από τροχαίο στον Πλακιά Ρεθύμνου – Τον εγκατέλειψε ο οδηγός

16.08

Δεν έχουν προηγούμενο οι σοβαροί τραυματισμοί από τροχαία φέτος. Ακόμα ένας συνάνθρωπος μας έρχεται αντιμέτωπος με τον ακρωτηριασμό μέλους του σώματος του. Αυτή τη φορά ένας νέος αναβάτης μηχανής μόλις 20 ετών, έπεσε θύμα τροχαίου χτες στις 9:30 το βράδυ στον Πλακιά, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με ένα ΙΧ από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάσταση του αλλά κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Βενιζέλειο με το ασθενοφόρο να ξεκινά στις 2 τα ξημερώματα. Οι γιατροί εκεί αποφάσισαν ότι το πόδι του πρέπει να ακρωτηριαστεί καθώς τα κατάγματα ήταν συντριπτικά χωρίς τη δυνατότητα αποκατάστασης.

Το τροχαίο στα χαρτιά της αστυνομίας έχει σημείωση με εγκατάλειψη, μιας και ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε τον 20χρονο στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στα 700 μέτρα από το σημείο, στο δρόμο δηλαδή που οδηγεί από τον Πλακιά προς τη Σούδα Ρεθύμνου ο οδηγός του αυτοκινήτου το ακινητοποίησε και έφυγε πεζός. Τα στοιχεία του ιδιοκτήτη είναι γνωστά στις αρχές καθώς πρόκειται για έναν 48χρονο Ρεθυμνιώτη. Η τροχαία ερευνά για το αν ήταν και ο οδηγός που χτύπησε και εγκατέλειψε τον 20χρονο.

Τα τροχαία είναι τυχαία αλλά πάντα προκαλούνται για κάποιον ή κάποιους λόγους και ο διοικητής του Βενιζελείου σημειώνει ότι όσο πιο προστατευμένος είναι κάποιος, κυρίως οι δικυκλιστές που είναι και εκτεθειμένοι, με τις κατάλληλες μπότες και στολές τόσο καλύτερα.