Αλαλούμ στο πρωτοδικείο Χανίων με τα λάθη δικαστικών αντιπροσώπων – Γιατί καθυστέρησαν τα αποτελέσματα

16.27

Τα δικαστήρια των Χανίων γέμισαν με τους εκλογικούς σάκους με τα ψηφοδέλτια και τους εκλογικούς καταλόγους των 338 εκλογικών τμημάτων των Χανίων. Δυστυχώς δεν ήταν όλα εντάξει στην παράδοση και τη Δευτέρα οι δικαστές με τους υπαλλήλους του πρωτοδικείου Χανίων αλλά και άλλων τμημάτων προσπαθούσαν για ώρες να διορθώσουν τα λάθη των δικαστικών αντιπροσώπων.

 

Τουλάχιστον ένα 20% των εκλογικών καταλόγων είχε λάθη τα οποία οφείλονται σε προχειρότητα στη συμπλήρωση των αποτελεσμάτων, τα οποία είχαν ως συνέπεια να γίνει από τους υπαλλήλους η δουλειά των δικαστικών αντιπροσώπων οι οποίοι κλήθηκαν να μετρήσουν ξανά ψηφοδέλτια και σταυρούς έναν προς έναν. Μάλιστα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αφού παρέδωσαν τους σάκους από το βράδυ των εκλογών αλλά και εκείνοι που τους παρέδωσαν την επόμενη μέρα έκλεισαν τα κινητά τους με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μη μπορούν να τους βρουν για να τους φωνάξουν είτε να παραδώσουν τους σάκους είτε να επιστρέψουν στο πρωτοδικείο για να διορθώσουν εκείνοι τα λάθη τους.

Αυτό το αλαλούμ είχε ως αποτέλεσμα στο σύστημα μετάδοσης μέχρι σήμερα το μεσημέρι να μη φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στη σταυροδοσία των Χανίων και να είναι κολλημένη στο 93,04%.

Σύμφωνα με την κα Σπαντιδάκη, προϊσταμένη της γραμματείας πρωτοδικών, το γεγονός ότι δικαστικοί αντιπρόσωποι έκλεισαν τα κινητά τους χωρίς να έχουν παραδώσει τον σάκο τους μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι  προκάλεσε αναστάτωση.

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η επίσημη ανακήρυξη των 4 βουλευτών, δηλαδή των κυριών Μπακογιάννη και Βολουδάκη από τη ΝΔ, Παύλου Πολάκη από το ΣΥΡΙΖΑ και Αλέκου Μαρινάκη από το ΚΚΕ.