Αλληλοκαρφώματα στη δίκη του Κώστα Κατσούλη. Κατηγορούμενος: “με μπερδεύεται με άλλον..”

08.01

Σε θολό τοπίο ως προς τα πραγματικά περιστατικά και ιδίως ως προς τους υπαίτιους για τον βαρύ τραυματισμό του Κώστα Κατσούλη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των έξι κατηγορουμένων, στην πολύκροτη δίκη που διεξάγεται στο Κακουργιοδικείο Νεάπολης. Και οι έξι κατηγορούμενοι ερωτώμενοι για τα δραματικά περιστατικά στον αγώνα μεταξύ Ηροδότου και Εθνικού, στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 δήλωσαν πως δεν είχαν καμία συμμετοχή στον τραυματισμό του φιλάθλου του Εθνικού.

Οι κατηγορούμενοι φάνηκε να χωρίζονται σε ομάδες με τους δύο από αυτούς να  ισχυρίζονται πως είχαν συμμετοχή μόνο στην αρχή του επεισοδίου και δύο να ισχυρίζονται πως βρέθηκαν εκεί μόνο για να συγκρατήσουν κάποιους από τους εμπλεκόμενους.

Ένας εξ αυτών δήλωσε πλήρη άγνοια για ό,τι συνέβη αρνούμενος και την παραμικρή δική του εμπλοκή (μάλιστα δήλωσε ότι πιθανότατα τον μπερδεύουν με άλλο πρόσωπο, που επίσης βρισκόταν στο γήπεδο).

Τέλος, ο κατηγορούμενος που φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να είχε ηγετικό ρόλο στην επίθεση ήταν ο μόνος που κατονόμασε δύο εκ των συγκατηγορούμενών του για συμμετοχή στο επεισόδιο με τον Κώστα Κατσούλη. Συγκεκριμένα είπε πως είδε τον έναν από αυτόν να χτυπάει με κλωτσιά τον Κατσούλη και τον δεύτερο να πετάει προς το μέρος του έναν μεταλλικό κάδο.

Από την πλευρά τους, οι δύο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως το πρόσωπο με τον ηγετικό ρόλο ήταν εκείνο που όντας πλέον μέσα στη φυλακή αποκάλυψε ότι υπάρχουν και άλλοι δράστες της επίθεσης, που δεν έχουν συλληφθεί και τους οποίους δεν έχει κατονομάσει γιατί προέρχονται από ισχυρές οικογένειες του Ηρακλείου. Μάλιστα, όπως ανέφεραν ο ίδιος είπε σε άλλον συγκρατούμενό τους πως δεν ήταν δυνατόν να δώσει τους «πιτσιρικάδες» γιατί είναι από δυνατές οικογένειες, θα είχαν πολύ καλούς δικηγόρους και θα έμενε τελικά μόνο εκείνος κατηγορούμενος.

Τα συγκεκριμένα τρία ονόματα έχουν αναφερθεί στη δίκη εδώ και περίπου ένα μήνα, από τη μητέρα ενός εκ των κατηγορουμένων και πρόκειται για γόνους οικογενειών που σχετίζονται με την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την αστυνομία.

Από την πλευρά του πάντως χθες, ο κατηγορούμενος – φερόμενος  ως γνώστης των ασύλληπτων δραστών αρνήθηκε πως έχει αναφέρει ποτέ τα ονόματά τους ή ότι έχει κάνει κάποια σχετική καταγγελία.

Η δίκη για ακόμα μία φορά σημαδεύτηκε από ένταση μεταξύ των αντικρουόμενων πλευρών της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης (κυρίως για θέματα δικονομικά όπως για το αν έχουν δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων οι δικηγόροι στους κατηγορούμενους). Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερη ένταση υπήρξε μεταξύ των ίδιων των συνηγόρων υπεράσπισης καθώς κάθε κατηγορούμενος ακολουθεί δική του υπερασπιστική γραμμή. Και πάλι οι εκφράσεις ήταν έντονες και απειλήθηκε μέχρι και αίτημα για πειθαρχικά μέτρα μεταξύ τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου με την πρόταση της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου.

 

 

 

ekriti