Άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον χιονιά ζητά η Ενωτική ΟΑΣ Ν. Χανίων

01.00
Την άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των αγροτών των Χανίων για τις ζημιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο χιονιά που έπληξε το νομό, ζητά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων.
Σε σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας επισημαίνεται ότι:
“Τις τελευταίες μέρες οι αγροτικές καλλιέργειες του νομού Χανίων έπαθαν μεγάλες ζημιές λόγω της κακοκαιρίας. Σε συγκεκριμένες περιοχές όπως του κάμπου των Χανίων ή του πρώην Δήμου Μουσούρων αλλά και αλλού οι καταστροφές είναι τεράστιες ειδικά στα εσπεριδοειδή, την ελαιοπαραγωγή και τα υπαίθρια οπωροκηπευτικά.
Παλεύουμε και απαιτούμε ώστε:
-Άμεσα να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί που έμειναν χωρίς σοδειά φέτος. ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας με πλήρη ασφάλιση από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους  στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. Αποζημίωση στο 100% της Ζημιάς. Να επανέλθει στον προηγούμενο νόμο για την καταβολή της εισφοράς με βάση τα τιμολόγια και την πραγματική παραγωγή.
-Να παρθούν άμεσα μέτρα για την απορρόφηση των εσπεριδοειδών με τιμές που να διασφαλίζουν το εισόδημα των παραγωγών.
-Να θεσμοθετηθούν ικανοποιητικές κατώτερες τιμές σε όλα  τα φυτικά και ζωτικά προϊόντα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας διασφαλίσουν αξιοπρεπές εισόδημα.”.