Ανακοίνωση Κεφαλογιάννη για την επίσκεψη της Επιτρόπου, κας Corina Cretu

09.07

Με αφορμή την επίσκεψη της αρμόδιας για το ΕΣΠΑ Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Corina Cretu ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης σε ανακοίνωση του τονίζει πως η χώρα μας έχει πληγεί όσο καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την κρίση. Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα των τελευταίων επτά μηνών με τρεις συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες επιδείνωσε την κατάσταση και δημιούργησε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας,

Η αξιοποίηση των σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τα προγράμματα ΕΣΠΑ και το σχέδιο Γιούνκερ είναι τα πολύτιμα αυτά εργαλεία που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Στη δημιουργία νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας. Στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, της χειρότερης κοινωνικής μάστιγας της εποχής μας. Στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Με έργα ουσίας.

Η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και της εμπιστοσύνης των εταίρων μας περνάει μέσα από το δύσκολο δρόμο της υλοποίησης της συμφωνίας που η κυβέρνηση υπέγραψε και της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η κυβέρνηση οφείλει να συμβάλλει στην απορρόφηση όλων αυτών των κονδυλίων που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία. Χωρίς χρονοτριβή.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδειξαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα. Μετά  και από τις υποστηρικτικές παρεμβάσεις, της δικής μου και άλλων Ελλήνων Ευρωβουλευτών ψηφίστηκε η τροποποίηση του κανονισμού Πολιτικής Συνοχής.

Μία τροποποίηση που αφενός απελευθερώνει άμεσα κονδύλια 500 εκ. ευρώ  και αφετέρου δίνει κατ΄ εξαίρεση στη χώρα μας απαλλαγή από την υποχρέωση εθνικής συμμετοχής. Μία τροποποίηση με όφελος 2 δις ευρώ για τη χώρα μας που θα επιτρέψει τη συνέχιση έργων που σήμερα έχουν παγώσει λόγω έλλειψης εθνικών πόρων.

Γι? αυτό θεωρούμε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης να διοργανώσουν αυτό το Περιφερειακό Συνέδριο στο Ηράκλειο. Στην Κρήτη.  Η παρουσία της Επιτρόπου για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κας Corina Cretu και της πολύ καλής συναδέλφου κας Μαρίας Σπυράκη είναι εχέγγυο της επιτυχίας αυτού.