Ανακοίνωση της Ένωσης Οικοδομών Ν.Χανίων για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

16.50

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με υλοποίηση των προαπαιτούμενων ανοίγουν το δρόμο για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια σε όλους τους οικοδόμους.

Το κόλπο είναι απλό. Μπορεί να μην αυξάνει τα όρια ηλικίας στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όμως αποχαρακτηρίζει αρκετές ειδικότητες, ξεκινώντας από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμους και περιφέρειες) και σε τομείς καθαριότητας, ασφαλτοστρώσεων, τοποθετήσεις μαρμάρων, χειρισμό μηχανημάτων. Παράλληλα προωθούν την αύξηση των ημερών ασφάλισης για πλήρη σύνταξη.

Με τον αποχαρακτηρισμό από ΒΑΕ ανοίγει ο δρόμος για αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 σε όλους τους οικοδόμους, παλιούς και νέους.

Η ανεργία μας έχει τσακίσει. Αρκετά πληρώσαμε τις χασούρες τους. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αγγίξει τα ΒΑΕ και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Επίσης, ΑΜΕΣΑ να παρθούν μέτρα ώστε να θεωρηθούν τα βιβλιάρια υγείας διασφαλίζει ΟΛΩΝ των οικοδόμων, ανεξαρτήτως του αριθμού ενσήμων.

Με τον αγώνα μας να φρενάρουμε την αντιλαϊκή πολιτική που κατεδαφίζει ότι έχουμε κατακτήσει και να βάλουμε τις βάσεις για κατακτήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστικό συναγερμό.

  • Να συμβάλουμε με την συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, την Παρασκευή στις 16 Οκτώβρη στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων,

  • Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση με την μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη στις 19:00 στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων,

  • Να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε η επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη να έχει και την σφραγίδα του κλάδου μας.