Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

05.09

Η Κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή τις πρώτες εφαρμοστικές διατάξεις του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3, προκειμένου να κλείσει τη πρώτη αξιολόγηση από την ΤΡΟΪΚΑ.
Διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση επιλέγει χωρίς καμία διαπραγμάτευση, να κλείνει τις αξιολογήσεις με συνοπτικές διαδικασίες, οι οποίες θα καταλήγουν σε ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ που θα συντάσσονται από την ΤΡΟΪΚΑ και θα ψηφίζει η ΒΟΥΛΗ των Ελλήνων.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ που οδηγούν σε ολική καταστροφή των εναπομεινάντων κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στο μόνο που διαφοροποιείται η σημερινή Κυβέρνηση από τις προηγούμενες, είναι ότι τα Εφαρμοστικά Νομοσχέδια του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3, κατατίθενται στη Βουλή προς ψήφιση, όχι με την διαδικασία του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, αλλά του «ενισχυμένου επείγοντος».

Με το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ αυτό η Κυβέρνηση ακυρώνει «τον εαυτό της», καταργώντας διατάξεις που θεωρήθηκαν μονομερής ενέργειες από την ΤΡΟΪΚΑ.

Τα παράλληλα προγράμματα της Κυβέρνησης άρχισαν να ξεδιπλώνονται. Μόνο που είναι μία από τα ίδια των πέντε τελευταίων ετών.

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 εφαρμόζεται με διαδικασίες και FAST-TRACK «στο όνομα δήθεν της λαϊκής νομιμοποίησης» η οποία δεν υφίσταται, αφού οι ψηφοφόροι ψήφισαν παράλληλα Προγράμματα και όχι ΜΝΗΜΟΝΙΑ τα οποία συνεχίζουν να διαλύουν ότι έχει απομείνει από εισοδήματα και κοινωνικά δικαιώματα.

Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι με τα περίφημα ισοδύναμα, ότι κερδίζουν οι πολίτες στη μία τσέπη το χάνουν από την άλλη. Και μάλιστα χάνουν πολύ περισσότερα.

Στα πλαίσια του αγώνα για την ανατροπή των μνηονιακών πολιτικών, αντπροσωπία του ΔΣ του Συλλόγου μας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο  την Παρασκευή 16 Οκτώβρη 2015 (ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου), ώρα 19:00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου