Ανάπτυξη και επενδύσεις στη συζήτηση Τσίπρα-Σουλτς

10.52
Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες.
 
Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις θέσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
 
Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο για την πρόσληψη των ανέργων και μια συζήτηση για την εκπόνηση εξειδικευμένου σχεδίου αναφορικά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. 
 
«Η Ελλάδα έχει δυνατότητες τόσο για ανάπτυξη όσο και για επενδύσεις» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σειρά του, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στην ανθρωπιστική κρίση.
 
«Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση και είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η εφαρμογή των ιδεών για να ξεπεράσουμε την κρίση» τόνισε.
 
«Σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας και αναμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο. Ελπίζω να βρούμε λύση, γιατί είναι προς το κοινό μας όφειλος. Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός και θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» υπογράμμισε.
 
Ο πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το Eurogroup που έγινε την Δευτέρα, εξηγώντας ότι δεν επιθυμούσε να υπάρχουν παράλληλες διαπραγματεύσεις τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων-πιστωτών.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sontag, ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως βρίσκεται σε τακτικότατη επικοινωνία με την Αθήνα.
 
Οι επαφές Τσίπρα θα συνεχιστούν με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο.
 
Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.
 
Οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Newsroom ΔΟΛ