Αναβάλονται οι παραστάσεις “ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ παραμύθι” στο Ρέθυμνο

08.28

Σας ανακοινώνουμε πως οι παραστάσεις

που ήταν προγραμματισμένες για τις 20&21 Απριλίου αναβάλλονται προσωρινά,

για σοβαρούς προσωπικούς λόγους της ηθοποιού.

Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν άμεσα,  μέσα στον Μάιο.

Ευχαριστούμε θερμά για τις προηγούμενες δημοσιεύσεις, αλλά και για αυτήν την προώθηση στα μέσα σας.

ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ παραμύθι
(μια παράσταση βασισμένη στην Ορέστεια του Αισχύλου)

Ρέθυμνο, Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 21:00

Ορέστειας παραμύθι είναι ο τίτλος της νέας παράστασης του The Garage Ρεθύμνου. Η αφήγηση της τραγωδίας του οίκου των Ατρειδών, όπου τα πρόσωπα της Ορέστειας ζωντανεύουν, εκδηλώνεται σε μια παράσταση σωματικού θεάτρου όπου ο λόγος, η κίνηση, το τραγούδι συναντιούνται για να εκφράσουν την αγωνία των ηρώων. Η σκηνοθεσία έχει ανακαλύψει εκείνα τα σχήματα που επιτρέπουν στο κείμενο να ενεργοποιήσει τη φαντασία και τον προβληματισμό των θεατών. Τα απολύτως απαραίτητα σκηνικά, τα κοστούμια και τα σκηνικά αντικείμενα λειτουργούν με τρόπο πολλαπλό. Δεν διακοσμούν, υπηρετούν. Το κείμενο, η σκηνοθεσία, τα κοστούμια και η ερμηνεία συναντήθηκαν με κοινό σκοπό: να γίνουνε όλοι, θεατές και συντελεστές, μάρτυρες μιας αγωνίας τόσο μακρινής αλλά και τόσο κοντινής.

Κείμενο- Ερμηνεία: Αννίτα Μισοπολινού
Σκηνοθεσία: Ελένη Δάγκα
Σκηνικά-Κοστούμια: Επαμεινώνδας Κουρμούλης- Ελένη Δάγκα

Τηλ. κρατήσεων: 6987623792
Γενική είσοδος: 5 ευρώ (δεκτές ατέλειες ΣΕΗ και Θεατρολόγων)

Το φθινόπωρο, η παράσταση θα ταξιδέψει σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Γερμανία.

Η Αννίτα Μισοπολινού είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ. Έχει σπουδάσει επίσης στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Έχει κάνει τη διδακτορικής της διατριβή (Ph.D) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με την υποστήριξη του Ι.Κ.Υ. με θέμα το πειραματικό θέατρο και την κοινωνική ανθρωπολογία. Έχει ανακοινώσεις δημοσιευμένες στα πρακτικά των πανεπιστημιακών θεατρολογικών συνεδρίων της Ελλάδας καθώς και σε διεθνή συνέδρια. Έχει διδάξει σε πανεπιστημιακά τμήματα και έχει σκηνοθετήσει και ερμηνεύσει ρόλους σε παραστάσεις την Ελλάδα και την Αγγλία. Εδώ και χρόνια διδάσκει «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο» στο Ε.Α.Π. Μένει στη Γερμανία μαζί με το σύζυγό της και τα δύο της αγόρια.
Η Ελένη Δάγκα γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος του τμήματος Θεάτρου του Α. Π. Θ. και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα Ιστορίας Θεάτρου και Κινηματογράφου του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει σκηνοθετήσει μια σειρά παραστάσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη και έχει σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε άλλες τόσες. Ταυτόχρονα διδάσκει σε δραματικές σχολές και θεατρικά εργαστήρια. Το 2012-13 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου, ενώ το Νοέμβρη του 2014 δημιούργησε στην πόλη του Ρεθύμνου τον χώρο The Garage, με στόχο την προώθηση της θεατρικής παιδείας στην Κρήτη και τη δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ρέθυμνο, The Garage: Δημοκρατίας 36