Αναβιώνει στο Εφετείο η διπλή δολοφονία στον Προφήτη Ηλία

06.41

Στις δικαστικές αίθουσες πρόκειται να αναβιώσει ξανά η υπόθεση για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία, με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει οριστεί για μεθαύριο Τετάρτη 13 Απριλίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ηρακλείου, παρά το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων να διεξαχθεί η δίκη εκτός Κρήτης για την αποφυγή επεισοδίων.

Κατηγορούμενοι είναι ο 55χρονος κρεοπώλης, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή, αλλά και ο αδερφός του για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννη Ξυδάκη.

Σημειώνεται ότι ο αδερφός του κρεοπώλη, δε βρίσκεται στη φυλακή, αφού πρωτόδικα είχε αποφασισθεί ότι η έφεση του πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του 55χρονου κρεοπώλη, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Πρίαμου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε επιβάλλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 53χρονο κρεοπώλη για την δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη αλλά και 8 έτη για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη, καθώς και χρηματική ποινή 4.000 ευρώ.

Στον αδερφό του κρεοπώλη επιβλήθηκε 12 χρόνια φυλάκισης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη και 2 έτη για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και την χρηματική ποινή των 3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση αυτή, που άλλαξε τα δεδομένα στην τοπική κοινωνία του Προφήτη Ηλία, αλλά και συγκλόνισε ολόκληρο το νησί, εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες, εμπειρογνώμονες, ιατροδικαστές, ενώ παρουσιάστηκαν έγγραφα της δικογραφίας, μεταξύ αυτών, βαλλιστικές και ιατροδικαστικές εκθέσεις.

 

 

 

 

 

 

cretapost