Αναβλήθηκε η δίκη Σειραγάκη στον Πειραιά

10.04
Ο Σειραγάκης μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά από τις φυλακές της Τρίπολης, όπου εκτίει την ποινή φυλάκισης του για τα αποτρόπαια εγκλήματα του σε βάρος ανηλίκων.

Η δίκη αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υποβλήθηκε από την πλευρά Σειραγάκη λόγω κωλύματος του δικηγόρου του να παραστεί στην διαδικασία. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και ο νέος χρόνος έναρξης της δίκης θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Ο Σειραγάκης έχει καταδικαστεί για τις κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια, της αποπλάνησης και της απόπειρας ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, η οποία συγχωνεύτηκε σε 220 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εκτιτέα ποινή δεν ξεπερνά τα 25 χρόνια.

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 18 μάρτυρες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, που συμμετείχαν στην πολύμηνη έρευνα για τη δράση του Σειραγάκη και την οποία αποκάλυψαν την 1η Δεκεμβρίου του 2011, όταν συνελήφθη επ? αυτοφώρω να ασελγεί σε βάρος δύο ανήλικων παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2013, ο Σειραγάκης είχε εμφανιστεί αμετανόητος, αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τα παιδιά, αλλά ότι συμμετείχε σε μία διαδικασία, που προϋπήρχε στην κοινωνία των ανήλικων, μη διστάζοντας δηλαδή να ρίξει την ευθύνη στα παιδιά για τη δράση του. Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τις αιτιάσεις του παιδεραστή και τον καταδίκασε σε μία από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα για αδικήματα που δεν προβλέπουν την ισόβια κάθειρξη.

Πηγή: Goodnet