"Ξαφνικός ο θάνατος της Στέλλας", υποστήριξε μάρτυρας – νοσηλεύτρια

20.01

Με την εξέταση τριών μαρτύρων προχώρησε για τρίτη ημέρα η δίκη για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη. Παραπάνω από δύο ώρες κρατησε η εξέταση νοσηλεύτριας που εργάζεται στο νοσοκομείου Ρεθύμνου, με τις ερωτήσεις να περιστρέφονται γύρω από τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζονται περιστατικά μέθης και λεπτομέρειες για το τι συνέβη εκείνο το μοιραίο πρωί.

Η νοσηλεύτρια υποστήριξε ότι η Στέλλα Ακουμιανάκη είχε ανοίξει τα μάτια της όταν της πέρασε τον καθετήρα με τον ορό και μάλιστα τράβηξε το χέρι της. Ωστόσο, ο συνήγορος της οικογένειας Ακουμιανάκη τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει στην κατάθεση που είχε δώσει η ίδια μάρτυρας μετά τον θάνατο της νεαρής. Επίσης, η ίδια μάρτυρας υποστήριξε πως τα περιστατικά μέθης που εισέρχονται στο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται πάντα με τον ίδιο τρόπο, ασχετα από το πόσο μεθυσμένος μπορεί να δείχνει κανείς. Δήλωσε μάλιστα ότι της κάνει εντύπωση αυτος ο ξαφνικός όπως τον χαρακτήρισε θάνατος, και είπε ότι κάτι τετοιο δεν έχει ξανασυμβεί. Όσο για το κατά πόσο οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονταν σε σημείο που θα τους επέτρεπε να δουν ότι η κατάσταση της ασθενούς μπορεί να επιδεινώθηκε ξαφνικά, η υπεράσπιση υποστήριξε πως και οι συνοδοί της Στέλλας είχαν επιφορτιστεί με την αρμοδιότητα να ειδοποιήσουν το ιατρικό προσωπικό, όπως φέρεται να συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις. Η κατάθεση δεύτερης νοσηλεύτριας διήρκεσε λιγότερο, αλλά και εκείνη επανέλαβε ότι τα περιστατικά μέθης αντιμετωπίζονται όλα το ίδιο, ενώ είπε ακόμα ότι στις έξι και μισή το πρωι εκείνο, όταν πέρασε από το ΤΕΠ, δεν είχε δει κάποιον γιατρό να βρίσκεται εκεί.

Για σήμερα είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενουες ιατρούς από τις ενώσεις ιατρών ΕΣΥ Χανίων και Ρεθύμνης, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν υπήρξε προσέλευση μελών των ενώσεων στις εκδηλώσεις. 

Στο μεταξύ ο πατέρας της αδικοχαμένης Στέλλας, Μανώλης Ακουμιανάκης, μιλώντας στο protothema.gr, χαρακτηρισε την προγραμματισμενη αυτη εκδηλωση συμπαραστασης ως απόλυτη έκφραση της ιατρικής αλητείας σε όλο της το μεγαλείο. 

Πρόκειται, είπε, για μία μορφή έκφρασης του πιο ακραίου αρρωστημένου συντεχνιακού κακού συνδικαλισμού. Ο Μανώλης Ακουμιανάκης διαμηνύει ότι δε θα ησυχάσει αν δε δικαιωθεί η μνήμη της κόρης του και αν δεν τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται για το ότι η Στέλλα έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Τρίτη 3 Μαρτιου στις 9:30 το πρωι και την επόμενη ημέρα την ίδια ώρα. Μάλιστα, λόγω της αργής ταχύτητας με την οποία προχωράει η διαδικασία, δικάσιμες για την υπόθεση ορίστηκαν και η 10-11 μαρτίου.