Άνδρες…Ο Γυναικείος Εγκέφαλος…

10.37

Ας μιλήσουμε για την περιπλοκότητα του γυναικείου εγκεφάλου?Μμμμ ξέρω ξέρω ήδη εσείς οι άνδρες βαρεθήκατε, πιεστήκατε και κρατάτε το κεφάλι σας, κουρασμένοι  από τον τίτλο και μόνο.

Αλλά ας πούμε μια φορά τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν ξέρω αλήθεια τα ποσοστά iq του δικού μου εγκεφάλου, που άλλοτε στροφάρει και άλλοτε μπλοκάρει, ξέρω όμως, πως λειτουργεί. Ένας ζωντανός οργανισμός μέσα στο κεφάλι μου, που διψάει για πληροφορία, μα που πιο πολύ απ όλα, προσπαθεί να επεξεργαστεί και να αναλύσει και το παραμικρό που θα πέσει στην αντίληψή του.

Μέσα σε κάθε χαριτωμένο, θηλυκό και υπέροχο γυναικείο κεφαλάκι λοιπόν, κρύβεται ένας αδίστακτος, σκληρός και αποφασισμένος εγκέφαλος, έτοιμος να κάνει εκρήξεις θυμού ή χαράς, ενέργειες κατασκοπίας και πόλεμο. Ένας παράδοξος μηχανισμός εγκληματικότητας και αγάπης. Διπολικός και αλλοπρόσαλλος που από γατάκι μετατρέπεται σε λιοντάρι και τούμπαλιν.

Για εμάς τις γυναίκες είναι όπλο κάποιες φορές και κάποιες άλλες ασπίδα. Είναι θέμα επιβίωσης αγόρια μου.

Αναρωτιέστε συχνά γιατί υπεραναλύουμε τόσο πολύ τα πράγματα. Γιατί δεν αφήνουμε και κάτι να πέσει κάτω. Γιατί σας βασανίζουμε με μαραθώνιες σκέψεις που κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναζητώντας απαντήσεις σε αυτές.
Μας κατηγορείτε για ολονύχτιες εγκεφαλικές διαδρομές και συχνά θεωρείτε, ότι το «τέρας» που κατοικεί μέσα στο κεφάλι μας, είναι έτοιμο να σας κατασπαράξει χωρίς οίκτο, για ιστορίες που μόνο του έπλασε, με εσάς στον ρόλο του κακού ήρωα και σκοπό την τιμωρία και την λύτρωση.

Κι όταν το λιοντάρι εξημερώνεται, πάλι εσείς οι άνδρες κουράζεστε αφόρητα με τις γατίσιες, ζουζουνιάρικες και αγαπησιάρικες σκέψεις. Με αυτές που σας τοποθετούν στο θρόνο του Βασιλιά, που σας αναθέτουν την προστασία και την στήριξη του «αδύναμου» φύλου. Που σας παρουσιάζουν προστάτη και πολεμιστή, έτοιμο να πέσει στη μάχη και να υπερασπιστεί μέχρι θανάτου την Βασίλισσα. Ξεφυσάτε αγανακτισμένοι για τα γυναικεία παραμύθια και ακούτε με βλέμμα απλανές, σχεδόν απογοητευμένοι και ολίγον ξενερωμένοι για το Happy End του ονείρου.

Σας δημιουργεί άγχος ο γυναικείος εγκέφαλος, όταν αυτός ετοιμάζεται να αναλάβει δράση σε οτιδήποτε προκύψει, ανεξάρτητα από τον βαθμό δυσκολίας της κάθε περίπτωσης. Εκπλήσσεστε και δυσανασχετείτε, κάθε φορά που προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα και βρίσκεστε στα πρόθυρα μιας δυνατής κρίσης πανικού όταν μια γυναίκα αποφασίζει να σας πετάξει χωρίς έλεος, ατάκες του στυλ: «Σκεφτόμουν?Θέλω να μιλήσουμε?Τι ήθελες να πεις με αυτό».

Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι μια μηχανή αναζήτησης. Ψάχνει, μετατρέπει, μεταφράζει?ναι καμιά φορά παραφράζει κιόλας, αλλά πάντα έχει και μια πιθανή απάντηση β? για παν ενδεχόμενο.
Είναι πολυδιάστατος και προκλητικός, εριστικός και υποκειμενικός πολλές φορές, κουτός, μανιώδης και εφευρετικός. Σκανάρει, φιλτράρει, παιδεύει και παιδεύεται, προσαρμόζεται και εκπαιδεύεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Ζητά μονίμως την επιβεβαίωση και την επιβράβευση (αν και σίγουρος για την τέλεια λειτουργία του) γιατί πολύ απλά αυτό είναι το «λάδι» του, για να μπορεί να δουλεύει καλύτερα.

Ο γυναικείος εγκέφαλος, για τους άνδρες είναι ουτοπικός και ψυχοφθόρος. Και η αλήθεια είναι πως η ανάλυσή του, δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα. Ίσως να μην είναι δυνατή καν. Κι αυτό αυτομάτως τον κάνει μυστηριώδη, ενδιαφέρον, περιπετειώδη και άκρως γοητευτικό…μμμ Ό,τι ακριβώς δηλαδή ψάχνει κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του? από μια γυναίκα.

Άραγε είναι τόσο περίπλοκος ο γυναικείος εγκέφαλος;;; Με τον ανδρικό τι γίνεται;