Ανέλαβε αρχηγός ΓΕΝ ο Χανιώτης αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης

17.20

Παρουσία του υπουργού Άμυνας Ιωάννη Γιάγκου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού από τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΝ και νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, στον έως σήμερα αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ενέργειες που δρομολογήθηκαν για την ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού, στα 2,5 χρόνια της διοικήσεως του, τονίζοντας παράλληλα ότι το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού «δεν στάθηκε απλά αρωγός σε κάθε προσπάθεια, αλλά ήταν -και είναι- η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε ενέργεια και εκδήλωση».

Αναφέρθηκε στη συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην αντιμετώπιση του θέματος με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό «που πλέει μεθ? ορμής ακαθέκτου στο Αιγαίο και στη Ανατολική Μεσόγειο, είναι σε θέση να φέρει σε πέρας με απόλυτη επιτυχία την αποστολή του και να υπερασπίσει τα εθνικά συμφέροντα όπου και όπως διαταχθεί».

Ο νέος αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, επισήμανε τους βασικούς πυλώνες «για την επίτευξη της δύσκολης αποστολής μας», αναφέροντας μεταξύ άλλων:

  • Την εξασφάλιση της μέγιστης διαθεσιμότητας αξιόμαχων μονάδων και της μέγιστης μαχητικής ικανότητας αυτών.
  • Την ενάσκηση της διοίκησης, σε όλα τα επίπεδα, με τρόπο ανθρωποκεντρικό, με έμφαση στην πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, και στη διατήρηση του υψηλού ηθικού.
  • Την επανεξέταση – αναδιοργάνωση των δομών με κριτήριο τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των πόρων.
  • Τη βελτίωση της μέριμνας για το προσωπικό.
  • Την ποιοτική αναβάθμιση της διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης των στελεχών, στον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τομέα, αλλά και στη δημιουργία στελεχών με ηγετικές ικανότητες σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας.
  • Τη διατήρηση και βελτίωση του διακλαδικού πνεύματος, της διαλειτουργικότητας, της τυποποίησης και την επαύξηση του συνεργατικού αποτελέσματος του Π.Ν. με τους λοιπούς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, δημόσιους φορείς και υπηρεσίες.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρώην υπουργοί κ.α.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ