Ανεβαίνει το ποσό που υπεξαίρεσε ο σεκιουριτάς όσο περνούν οι μέρες…

11.46

Αντί να τα γεμίσει τα ΑΤΜ, τα άδειασε και πήρε και το μισό εκατομμύριο ευρώ από την εταιρία φύλαξης στην οποία εργαζόταν. Όσο περνούν οι μέρες τόσο οι υπεύθυνοι της εταιρίας διαπιστώνουν ότι το ποσό που υπεξαίρεσε ο σεκιουριτάς, ξεπερνά το 1,1 εκατομμύρια ευρώ!

Η υπεξαίρεση σε βάρος της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, από τον συγκεκριμένο υπαλληλο, με βάση τα νεότερα στοιχεία που υπαρχουν, φτάνει σε δυσθεώρητα μεγέθη. Με την ολοκλήρωση των ελέγχων που έγιναν από τους υπεύθυνους της εταιρείας, το ποσό που φέρεται να έχει καταχραστεί ο υπάλληλος που αναζητείται, ανέρχεται στο 1.140.000 ευρώ, σύμφωνα με την "Πατρίς".

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 45χρονος δεν είχε αρκεστεί μόνο στα 534.000 ευρώ που πήρε από την επιχείρηση, αλλά είχε πάρει από μηχανήματα ανάληψης άλλα 606.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος υπαλληλος ήταν υπεύθυνος για τον ανεφοδιασμό δεκάδων ΑΤΜ σε διάφορες περιοχές του Νομού Ηρακλείου. Ωστόσο αντί να τα γεμίσει κυριολεκτικά τα άδειασε!

Οι έρευνες γίνονται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια, όπου εικάζεται ότι μπορεί να έχει βρει καταφύγιο ο 45χρονος. Παράλληλα οι αστυνομικοί θεωρούν πως η κλοπή του ποσού-μαμούθ ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί μόνο από τον ίδιο. Να οργανώσει δηλαδή μόνος του αυτό το κολπο. Για αυτό και εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 45χρονος να είχε και συνεργούς, οι οποίοι και τον βοήθησαν να διαφύγει άμεσα.

Οι αστυνομικοί είναι πιθανό να ζητήσουν τη συνδρομή της Europol για τη σύλληψη του. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει ότι ο 45χρονος δεν έχει εκδώσει διαβατήριο. Ένα στοιχείο, το οποίο σύμφωνα με την "πατρίς" κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι είτε παραμένει στην Ελλάδα, είτε πήγε σε χώρα που χρειάζεται μόνο αστυνομική ταυτότητα να ταξιδέψει, όπως η Βουλγαρία ή η Ιταλία.

Σημειώνεται ότι στη γυναίκα του είπε πως θα παει στη Θεσσαλονίκη για επαγγελματικό ταξίδι…

Με πληροφορίες από creteplus.gr