Ανησυχία στην ΕΛΑΣ από ύποπτο κλεμμένο ΙΧ με κρατικές πινακίδες

15.43
Αθήνα
Αναστάτωση στην ΕΛΑΣ από ύποπτο κλεμμένο ΙΧ που έφερε πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και εντοπίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων. Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 

Σύμφωνα με Το Βήμα, το ΙΧ μάρκας Volkswagen (τύπου σκαραβαίου), χρώματος γκρι, που φέρεται να είχε κλαπεί προ διμήνου από την Πάτρα, βρισκόταν στην οδό Κωλέττη -κοντά στο κτίριο του παλιού ΟΤΕ- και είχε πινακίδες υπουργείου. 

Η οδηγός του ΙΧ (υπάλληλος κρατικής υπηρεσίας, στην οποία ανήκει ο αριθμός της πλαστής πινακίδας) που διαμένει στα νότια προάστια ανέφερε στους αστυνομικούς που επικοινώνησαν μαζί της ότι το αυτοκίνητο είναι στην κατοχή της.

 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν σπασμένο το παρμπρίζ του οδηγού του κλεμμένου ΙΧ και αυτό προκαλεί περαιτέρω προβληματισμό για τον στόχο των δραστών. 

Ο συνδυασμός κλεμμένου οχήματος με πλαστές πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και ο εντοπισμός του ΙΧ στην περιοχή των Εξαρχείων (σ.σ. ύστερα από «ανώνυμη καταγγελία») δίνει την αρχική εικόνα οχήματος που ενδέχεται να χρησιμοποιείτο σε ένοπλη επίθεση, πιθανόν παγιδευμένο με εκρηκτικά, από ένοπλη οργάνωση.

Η περιοχή έχει ήδη αποκλεισθεί και επί τόπου έχουν σπεύσει στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για λήψη αποτυπωμάτων, DNA και άλλων εκμεταλλεύσιμων στοιχείων.

Newsroom ΔΟΛ