Ανοίγει ξανά η Γαλλική Σχολή με εργαστήριο Κατασκευών και Καινοτομίας

16.42

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντα χώρου αλλά και του εσωτερικού στο ισόγειο της Γαλλικής Σχολής για να μη θυμίζει ακόμα ένα νεοκλασικό κτήριο φάντασμα στην περιοχή. Το Πολυτεχνείο Κρήτης έλαβε χρηματοδότηση ύψους 60.000 ευρώ για να αποκαταστήσει τους λειτουργικούς χώρους για ανοίξει και πάλι τις πόρτες της η Γαλλική Σχολή με ένα εργαστήριο κατασκευών και καινοτομίας.

Σε αυτό το εργαστήριο φοιτητές του Πολυτεχνείου θα μπορούν να δείχνουν στην Χανιώτικη κοινωνία το τι κατασκευάζουν στο πολυτεχνείο μέσω της έρευνας και της τεχνολογίας που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Το Πολυτεχνείο θέλει να ανοίξει το εργαστήριο αυτό και στα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις για τη λειτουργία Μουσείου Τεχνολογίας στη Γαλλική Σχολή με την αξιοποίηση των δύο ορόφων του κτηρίου αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται ένα πολύ υψηλό ποσό που μπορεί να φτάσει και τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Μουσειολογική μελέτη υπάρχει από την Περιφέρεια Κρήτης από το 2018, ενώ τις  πόρτες της Γαλλικής Σχολής έκλεισε πίσω της η Αρχιτεκτονική σχολή πριν από 10 χρόνια το 2013.