Άνοιξαν οι προσφορές για το Open Mall στα Χανιά – Μετά το καλοκαίρι οι εργασίες;

15.03

Ένα ακόμη βήμα έγινε με το άνοιγμα των προσφορών στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων για την υλοποίηση του έργου της ανάδειξης της πλατείας και του εξωραϊσμού των γύρω δρόμων, για τη δημιουργία του Open Mall στα Χανιά. Οι προσφορές που κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα που ίσχυε η προθεσμία, είναι τρεις και τώρα η υπηρεσία μελετά τους φακέλους για να δει αν τηρούνται οι προδιαγραφές για να αναθέσει το έργο.

Να θυμίσουμε πως με το έργο αυτό στόχος είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων στην πιο εμπορική ιστορικά πλατεία των Χανίων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες το ανοικτό κέντρο εμπορίου, αναμένεται να ξεκινήσει μετά την τουριστική σεζόν και αφού αυτό ολοκληρωθεί σειρά θα πάρει ο εργολάβος που θα οριστεί από το Επιμελητήριο για να αναλάβει την κατασκευή και τοποθέτηση των ενιαίων προσόψεων των 117 επιχειρήσεων.

Ο εργολάβος θα προκύψει  μετά από διαγωνισμό και η χρηματοδότηση είναι της τάξης των 235.000 ευρώ επίσης από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.