Αντιδρούν οι ΤΟΕΒ Χανίων στη σύσταση Εν. Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Κρήτης ΑΕ

17.18

Το γιατί δε συμφωνούν με την σύσταση του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Κρήτης ΑΕ εξηγούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι ΤΟΕΒ των Χανίων στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Με αφορμή την ανάρτηση σε δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου κατάργησης των κοινωφελών μη κερδοσκοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων της περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογραμμίζουν ότι οι ΤΟΕΒ λειτουργούν εδώ και 65 χρόνια και δε γίνεται να ιδιωτικοποιηθούν εν μία νυκτί.

 

Οι ΤΟΕΒ λειτουργούν με ένα επιτυχημένο μοντέλο όπως τονίζουν αφού δεν επιβαρύνουν οικονομικά το Κράτος για τη λειτουργία τους καθώς οι παραγωγοί με τις εισφορές τους πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, τους υπαλλήλους και γενικά τα λειτουργικά έξοδα.

 

Δε γίνεται με πρόσχημα τους ζημιογόνους ΟΕΒ να μπαίνουν όλοι στο ίδιο καλάθι και να δημιουργηθούν ΑΕ οι οποίες οι παραγωγοί φοβούνται πως θα κοστολογήσουν πολύ πιο ακριβά το νερό ειδικά σε περιόδους λειψυδρίας οι οποίες φαίνεται στο μέλλον πως θα είναι ολοένα και συχνότερες, λέει ο πρόεδρος του ΤΕΟΒ Βατολάκκου, Νίκος Μαρινάκης.

 

Οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ αντί για καταργήσεις ζητούν αναπτυξιακά έργα όπως την αποκατάσταση του Φράγματος Βαλσαμιώτη για την αύξηση της αποθήκευσης νερού αντί της κοστολόγησης του 1/6 που μέχρι σήμερα εδώ και χρόνια συγκεντρώνει.