Αντίστροφα μετράει η ώρα για την ανακοίνωση του exit poll

18.36

Αντίστροφα μετράει η ώρα για την ανακοίνωση του exit poll από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που θα σημάνει και την τελική ευθεία για το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών.

Το exit poll που ετοίμασαν από κοινού οι μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων συγκεντρώνοντας στοιχεία από τα εκλογικά κέντρα αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι στις 20:30 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα από το υπουργείο Εσωτερικών βάσει των πραγματικών δεδομένων

Στο 40,77% η συμμετοχή που ανακοίνωσε στις 5 το απόγευμα το υπουργείο Εσωτερικών

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών στις 17:00 το απόγευμα

Έως τις 16.30 προσήλθε στις κάλπες το 40,77% του εκλογικού σώματος, ήτοι 3.564.116 ψηφοφόροι, ποσοστό μειωμένο κατά 7,99% σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα μέτρησης των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 18.920 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.634, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 87,5%, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, στη Β’ Θεσσαλονίκης, στην Ανατολική Αττική, στη Φθιώτιδα, στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών και στο Ηράκλειο Κρήτης

Στον αντίποδα, χαμηλότερη είναι η συμμετοχή στην Κεφαλονιά, στην Ευρυτανία, στη Λακωνία, στη Λευκάδα και στη Φλώρινα.