Αντώνης Τσαπατάκης: «Εγώ μέσα μου περπατάω»

11.46

Συγκινεί ο Αντώνης Τσαπατάκης

Το 2006 η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Αντώνη Τσαπατάκη, αφού ένα τροχαίο που είχε με την μηχανή του τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής ΑμΕΑ, μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το πώς είναι η ζωή του μετά από το ατύχημα, για τους φίλους του αλλά και τι θα κάνει όταν θα σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Με ένα πλατύ χαμόγελο κοιτώντας το φακό εξομολογήθηκε πως όταν θα σηκωθεί το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να χορέψει ένα ωραίο κρητικό πεντοζάλι.

«Μέσα από αυτό (το πεντοζάλι) παίρνω δύναμη πριν από τους αγώνες μου», ενώ με έναν εξαιρετικό αυθορμητισμό είπε: «Οι φίλοι μου είναι τα πόδια μου. Έχω αγάπη από τους φίλους μου, αλλά και αγάπη προς εμένα».

Ο Αντώνης Τσαπατάκης ξέρει πολύ καλά να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

«Η ζωή μου είναι καλύτερη από πριν σε όλα. Αυτό που μου αρέσει αλλά και με έχει διδάξει όλο αυτό που έχω περάσει είναι να μπορώ να το διδάξω και σε άλλους», είπε ο αθλητής  συμπληρώνοντας: «Εσύ μπορεί να βλέπεις τον Αντώνη πάνω σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, αλλά εγώ μέσα μου περπατάω. Δεν είναι ότι δεν αποδέχομαι το καρότσι μου, αλλά η δύναμη που εισπράττω με κάνει να είμαι όρθιος. Αυτό που με κάνει ήδη τώρα να τρέχω είναι η αγάπη που έχω εγώ για μένα. Τα κάνω όλα όπως πριν απλά τα κάνω διαφορετικά».

Κλείνοντας, δήλωσε πως η οικογένεια είναι πάρα πολύ σημαντικό πράγμα για εκείνον, αφού είναι αυτή που τον στηρίζει εξ? αρχής. Στη συνέχεια, έρχονται οι φίλοι. Όλοι μαζί αυτοί οι άνθρωποι στην δική μου περίπτωση κάνουν τα πόδια μου».

Φανερά συγκινημένος ήταν και ο προπονητής του, κ. Χρυσάφης Βαγγελακάκης, ο οποίος μίλησε για την δύναμη που παίρνουν από εκείνον: «Ο Αντώνης μας διδάσκει πολλά. Πιστεύω ότι μάθαμε από αυτόν, γιατί εμείς ασχολούμασταν χρόνια με αρτιμελείς που τα είχαν όλα. Ο Αντώνης μας έχει διδάξει ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή και ειδικά όταν έχεις στόχους μπορείς να τους πετύχεις ότι κι αν σου τύχη. Όλα αυτά που ζω μαζί του είναι πολύ όμορφα».

 

Πηγή: Star.gr