Απεργιακή κινητοποίηση στο Δημαρχείο Χανίων από τις σχολικές καθαρίστριες- Ζητούν τη μονιμοποίηση τους

15.29

Φωνάζοντας συνθήματα έξω από το Δημαρχείο Χανίων, οι 110 σχολικές καθαρίστριες του Δήμου, συμμετείχαν στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε ο κλάδος πανελλαδικά. Από χτες οι καθαρίστριες απεργούν διεκδικώντας τη μονιμοποίηση τους και την αύξηση του ωραρίου απασχόλησης τους καθώς σήμερα υπάρχουν 2ωρες, τρίωρες, τετράωρες κοκ εργαζόμενες για τις οποίες ο πρώτος μισθός που προβλέπεται είναι της τάξης των 180 ευρώ τον μήνα. Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις τους είναι ορισμένου χρόνου, 10 μηνών και ζητούν να γίνουν μόνιμες και 8ωρες εργαζόμενες με τις ανάλογες απολαβές.

Να θυμίσουμε πως από το 2012 έως το 2019, ο κλάδος είχε απενταχθεί από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν το δικαίωμα θεμελίωσης συνταξιοδότησης χιλιάδες εργαζόμενες που ακόμα και σήμερα εργάζονται σε προχωρημένη ηλικία.

Οι καθαρίστριες έδωσαν το ψήφισμα τους μαζί με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χανίων, ο οποίος σημείωσε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει στην μονιμοποίηση τους παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην υπηρεσία τους.

Τέλος σε ότι αφορά στον εξοπλισμό που ζήτησαν από τον Δήμο για την προστασία τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε γάντια, ποδιές και άλλα, ο κ. Βαρδάκης υπογράμμισε ότι αυτά προμηθεύονται για όλους τους υπαλλήλους στην καθαριότητα του Δήμου μετά από διεθνή διαγωνισμό και οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.