Απήγαγε εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά η Μπόκο Χαράμ

10.58
Λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Νιγηρία, τα «δόντια» της έδειξε η οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία τον περασμένο μήνα ένωσε τις δυνάμεις της με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που επελαύνει σε Συρία και Ιράκ.
 
Οπως αποκάλυψαν κάτοικοι της πόλης Νταμασάκ στη βόρεια Νιγηρία, την οποία πριν από δύο εβδομάδες ανακατέλαβαν από την Μπόκο Χαράμ στρατεύματα από τον Νίγηρα και το Τσαντ, οι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν περισσότερες από 400 γυναίκες και παιδιά από την πόλη.

Το περιστατικό μάλιστα συνέβη, την ώρα που η χώρα οδηγείται το Σάββατο σε προεδρικές εκλογές και η Μπόκο Χαράμ έχει απειλήσει πως θα παρεμποδίσει τη διαδικασία. Προς το παρόν οι Αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τον απολογισμό, ωστόσο η ισλαμιστική οργάνωση είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο για τις μαζικές απαγωγές που έχει διαπράξει στη Νιγηρία. Κατακραυγή Τον Απρίλιο του 2014 η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει σχεδόν 300 μαθήτριες, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή και μια διεθνή καμπάνια στο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία συμμετείχαν και λαμπερά ονόματα της σόουμπιζ και της πολιτικής.

«Απήγαγαν 506 νεαρές γυναίκες και παιδιά (στο Νταμασάκ). Σκότωσαν περίπου 50 από τους απαχθέντες προτού φύγουν» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας έμπορος με το όνομα Σουλεϊμάν, προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε εάν σκότωσαν και άλλους, αφού έφυγαν αλλά πήραν τους υπόλοιπους μαζί τους».

Ο αντισυνταγματάρχης Τουμπά Μοχάμεντ, ο διοικητής των δυνάμεων Νίγηρα-Τσαντ στο Νταμασάκ, δήλωσε πως οι κάτοικοι ανέφεραν ότι 400 ως 500 γυναίκες και παιδιά έχουν απαχθεί. Σημειώνεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα στρατεύματα από τον Νίγηρα και το Τσαντ εντόπισαν τα πτώματα τουλάχιστον 70 ανθρώπων σε μία τοποθεσία όπου προφανώς τους είχαν εκτελέσει, κάτω από μία γέφυρα που οδηγούσε εκτός του Νταμασάκ στη βόρεια Νιγηρία.

 
 
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ – ethnos.gr