Απίστευτες οι ελλείψεις που καλύπτονται από φορείς και ιδιώτες στο αεροδρόμιο Χανίων

12.03

Αίσθηση προκαλεί το έγγραφο που υπογράφει ο αερολιμέναρχης Χανίων Στάυρος Καστρινάκης σχετικά  με την υποχρηματοδότηση του αεροδρομίου Χανίων και δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα .

Χαρακτηριστικό είναι πως ανάγκες σε αναλώσιμα όπως χαρτί υγείας και νέα ηλεκτρόδια και λοιπό υποστηρικτικό εξοπλισμό για τον απινιδωτή του Αεροδρομίου καλύπτονται πλέον από θεσμική και  ιδιωτική πρωτοβουλία .
Για το λόγο αυτό ο κος Καστρινάκης  ευχαριστεί όσους βοηθούν να συνεχίσει η εύρυθμη λειτουργία του αερολιμένα .

Αναλυτικά το έγγραφο
"Η τουριστική περίοδος είναι σε πλήρη εξέλιξη και το Αεροδρόμιο ΧΑΝΙΩΝ "ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ", ο σημαντικότερος μοχλός οικονομικής δραστηριότητος στην Δυτική Κρήτη, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις για 5η συνεχόμενη χρονιά. Η ομαλή λειτουργία του αερολιμένα οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού παρά τα σοβαρά προβλήματα που  προκύπτουν από την γνωστή υποχρηματοδότηση των τελευταίων δύο ετών.
   Λόγω όμως της πρόσφατης όξυνσης των προβλημάτων, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω που βοήθησαν στην εύρυθμη λειτουργία του Αερολιμένα:

  1. Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων για την προμήθεια χαρτιού υγείας για τις ανάγκες του αερολιμένα λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων και μη διάθεσης πιστώσεων για προμήθεια .
  2. Την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων για την διάθεση ποσού για επισκευή των μεταφορικών ταινιών αποσκευών σε περίπτωση βλάβης η οποία παρουσιάζεται συχνά  λόγω  παλαιότητάς τους.
  3. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ – ΡΕΘΥΜΝΗΣ για την αποφασιστική και ουσιαστική συμβολή του στην εξυπηρέτηση των επιβατών, ειδικά στο γραφείο πληροφοριών.
  4. Τον κ. Ιωάννη Κουτράκη και την κα. Εμμανουέλα Θεοδωράκη-Χατζηπλή οι οποίοι εκ μέρους του Ελληνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης Αναζωογόνησης προσέφεραν νέα ηλεκτρόδια και λοιπό υποστηρικτικό εξοπλισμό για τον απινιδωτή του Αεροδρομίου, ο οποίος είχε παραχωρηθεί δωρεάν από την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

 
   Ελπίζοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά του προβλήματα, ώστε να μπορεί να μας διαθέτει ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη του Αεροδρομίου, θα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών σε όλους τους επιβάτες και με όλους τους δυνατούς τρόπους.
 
Ο Αερολιμενάρχης
 
 

                                                     Σταύρος Καστρινάκης