Απίστευτη η εικόνα στο Κ.Υ Σπηλίου. Ούτε στην Ουγκάντα τέτοιες συνθήκες για εργαζόμενους – πολίτες

17.15

Τι να πρωτοδείξουμε σε ένα ρεπορτάζ λίγων λεπτών για την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο Υγείας Σπηλίου στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Όχι μία ή δύο αλλά δεκάδες βαθιές ρωγμές υπάρχουν στους τοίχους της μίας πλευράς του κτηρίου. Πριν από μερικούς μήνες οι εργαζόμενοι εκκένωσαν τους χώρους υπό το φόβο κατάρρευσης, αφού και το πάτωμα έχει πάρει κλίση από την καθίζηση στο υπέδαφος.

 

Αυτή η εικόνα δεν είναι καινούρια για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που καθημερινά εξυπηρετούνται εντός του κτηρίου, αλλά επιδεινώθηκε από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Μπορεί οι καταστροφές να περιορίστηκαν στο Ηράκλειο αλλά φαίνεται ότι και το Κέντρο Υγείας στο νότιο Ρέθυμνο, δεν έμεινε αλώβητο από την μετατόπιση των πλακών.

Στο τμήμα αυτό λειτουργούσαν οι διοικητικές υπηρεσίες, όπως η γραμματεία το τηλεφωνικό κέντρο και το αρχείο, η βραχεία νοσηλεία και το εμβολιαστικό Κέντρο. Το που θα εντάξει τη χρηματοδότηση αποκατάστασης αναζητά η υγειονομική περιφέρεια τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα έτοιμη μελέτη.

Το πρόβλημα της στατικότητας μετρά τουλάχιστον μια δεκαετία αφού προέκυψε από τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες. Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου έχει ενημερώσει πάμπολλες φορές τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΥΠΕ Κρήτης για την όλη κατάσταση.