Απλουστεύονται οι διαδικασίες για την διαχείριση των δημοτικών τελών

12.05

 
Αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των δήμων αλλά και της ΔΕΔΔΗΕ στο κομμάτι της διαχείρισης των δημοτικών τελών που όλοι μας πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 
Πρόκειται για τη νέα διαδικτυακή βάση δεδομένων που σχεδίασε η ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και η οποία στοχεύει στην απλούστευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την καταχώρηση των τετραγωνικών μέτρων κάθε ακινήτου στις βάσεις δεδομένων της ΔΕΗ.
 
Η παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας για τους δήμους της Κρήτης, έγινε το μεσημέρι στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

 
Αναλυτικότερα, λύνει τα χέρια των δήμων, αλλά και της ΔΕΔΔΗΕ στο θέμα της διαχείρισης των δημοτικών τελών που πληρώνουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 
Ο λόγος για τη νέα διαδικτυακή εφαρμογή που μόλις ολοκληρώθηκε και από την ερχόμενη κιόλας Δευτέρα θα τεθεί σε λειτουργία.
 
Η εφαρμογή αυτή στην ουσία απλουστεύει τις διαδικασίες, βάζει στην άκρη την γραφειοκρατία και έτσι με ένα απλό «κλικ» στον υπολογιστή οι δήμοι θα καταχωρούν πλέον μόνοι τους και θα διορθώνουν εάν χρειαστεί, τα στοιχεία των τετραγωνικών κάθε ακινήτου, ώστε να προκύπτει αυτόματα το τέλος που θα πρέπει να πληρώνει ο ιδιοκτήτης του.
 
Ήδη ο δήμος Ρεθύμνου, αλλά και πολλοί άλλοι δήμοι πανελλαδικά, έχουν ξεκινήσει την διασταύρωση των στοιχείων κάθε ακινήτου μέσω του Ε9 του ιδιοκτήτη τους.
 
Σε περίπτωση πλέον λάθους ή παράλειψης, αυτό θα εντοπίζεται και έτσι οι αμελείς ή οι ασυνεπείς ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν.
 
Η παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας για τους δήμους της Κρήτης, έγινε το μεσημέρι στο δημαρχείο Ρεθύμνου, ενώ όσοι εκπρόσωποι δήμων δεν παρέστησαν θα πρέπει να μεταβούν το επόμενο διάστημα στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα τελευταία σεμινάρια που θα γίνουν στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ.