Από 1η Μαρτίου οι σχολικές εκδρομές – Θα πάνε άραγε οι τελειόφοιτοι;

16.00

Η ρουτίνα των μαθημάτων δεν αποτελεί ευχάριστη ανάμνηση για την πλειοψηφία των μαθητών, μετά την αποφοίτηση τους και όσο περνούν τα χρόνια. Αυτό που συζητούν μεταξύ τους είναι οι σκανδαλιές αλλά και οι αναμνήσεις από τις σχολικές εκδρομές και κυρίως από την τελευταία πολυήμερη της τρίτης λυκείου. Έτσι οι μαθητές άκουσαν χτες με ικανοποίηση την άρση της απαγόρευσης τους, λόγω κορωνοϊού από την 1η Μαρτίου.

Οι μαθητές θα πρέπει τώρα άμεσα να επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου για να οργανώσουν τις εκδρομές τους καθώς για να μπορέσει μία τάξη να ταξιδέψει για αναψυχή θα πρέπει να δηλώσει παρόν το 70% των μαθητών.

Πριν από περίπου δύο δεκαετίες είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο μαθητές να αρνούνται τη συμμετοχή τους στην πενθήμερη της ΄Γ Λυκείου λόγω των πανελλαδικών ή να πηγαίνουν με ένα βιβλίο στο χέρι καθώς οι εκδρομές γίνονταν μετά τον Μάρτιο. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτό έχει αλλάξει και μέχρι τον Γενάρη έχουν πάει το σχολικό τους ταξίδι. Αυτό ίσως να είναι και ένας από τους λόγους που το πολυπόθητο 70%, μπορεί και να μην επιτευχθεί.

Ένας άλλος παράγοντας για να μη δούμε φέτος τα σχολικά λεωφορεία είναι και η έλλειψη συνοδών καθηγητών λόγω κορονοϊού ή φόβου, ενώ στις μέρες μας δεν είναι αμελητέο και το κόστος καθώς για εισιτήρια και διαμονή ο κάθε μαθητής για ένα ταξίδι για πχ στη Θεσσαλονίκη οδικώς, χρειάζεται περίπου 300 ευρώ. Ποσό που πολλαπλασιάζεται με τα υπόλοιπα καθημερινά έξοδα.