Από αύριο ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις – Υποτονική η κίνηση στις χειμερινές…

16.29

Τι και αν τα περισσότερα καταστήματα κατέβασαν τα προϊόντα τους στη μισή τιμή, οι καταναλωτές δε μπόρεσαν ούτε αυτά να αγοράσουν λόγω της ακρίβειας σε βασικά αγαθά και ενέργεια. Με εκπτώσεις που κυμάνθηκαν από 50% και πάνω κατά τη διάρκεια κυρίως των τελευταίων εβδομάδων των χειμερινών εκπτώσεων στην πλειοψηφία τους τα εμπορικά καταστήματα δεν κατάφεραν να βγάλουν τα σπασμένα και να επιστρέψουν σε προπανδημικά επίπεδα.

Με λίγες τσάντες στα χέρια σήμερα τελευταία μέρα των χειμερινών εκπτώσεων, όσοι ψώνισαν κινήθηκαν στη σφαίρα των απολύτως απαραίτητων, καθώς τα διαθέσιμα χρήματα εκτός λογαριασμών και τροφίμων, είναι πολύ περιορισμένα.

Οι έμποροι ποντάρουν τώρα στις ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκινούν την 1η Μαρτίου και σύμφωνα με τον σύλλογο οι προσφορές στα καταστήματα θα είναι πολύ δελεαστικές και οικονομικές για τους καταναλωτές.

Η πρόεδρος, Δώρα Κυριακάκη, κάνει έκκληση για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων ενώ την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου που τα καταστήματα προαιρετικά είναι ανοιχτά, ο εμπορικός σύλλογος Χανίων καλεί τα μέλη του να κρατήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους.