Από το 2012 έχουν λήξει τα αλεξίσφαιρα κάποιων ειδικών φρουρών. 600 ευρώ δίνουν οι ίδιοι για καινούριο

07.51
Εκτεθειμένοι στους κινδύνους είναι αρκετοί Ειδικοί Φρουροί στην Κρήτη αφού φορούν ληγμένα αλεξίσφαιρα. Μάλιστα προκειμένου να μη θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο, αγοράζουν σε πολλές περιπτώσεις τα αλεξίσφαιρα που φοράνε!

Όπως υποστηρίζουν οι Ειδικοί Φρουροί, τα περισσότερα από αυτά που διαθέτουν, έχουν υπερβεί την ημερομηνία καλής χρήσης ενώ κάποια άλλα έχουν υποστεί μεγάλες φθορές λόγω της καθημερινής τριβής εδώ και 13 χρόνια, με τη σωματική τους ακεραιότητα να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης Χρήστος Τσανακτσίδης υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των ειδικών φρουρών και είχαν κάνει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να μας χορηγήσουν καινούρια.

Αυτό έγινε αλλά σε ένα μικρό βαθμό, αναφέρει ο κ. Τσανακτσίδης και συμπληρώνει πως οι ανάγκες για όλους τους ειδικούς φρουρούς του νησιού απαιτούν συγκεκριμένο αριθμό αλεξίσφαιρων, ο οποίος όμως δεν ήρθε ποτέ, συμπληρώνει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών για να καλυφθούν οι βάρδιες της υπηρεσίας.

Για αυτό και όπως σημειώνει στην «Πατρις» τo δικο του αλεξίσφαιρο έχει λήξει από το 2012. «Το 2013 είχαμε πάρει μια παρτίδα, γύρω στα 200 κομμάτια, αλλά πολλοί συνάδλεφοι έμειναν με τα παλιά. Άλλοι πάλι αγόρασαν με δικά τους χρήματα. Το κάθε αλεξίσφαιρο κοστίζει 500 με 600 ευρώ», σημειώνει ο πρόεδρος της Ενωσης των Ειδικών Φρουρών Κρήτης.