Αποχώρηση του κ. Μουδάκη από την παράταξη του Δημάρχου Χανίων

08.14

Την απόφαση του να αποχωρήσει από την παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» του κ. Τάσου Βάμβουκα γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μουρνιών, κ. Νίκος Μουδάκης , ο οποίος θα πορευτεί από εδώ και πέρα ως ανεξάρτητος.

Στην παρακάτω επιστολή του αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση:

«Με την επιστολή μου, δηλώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την δημοτική παράταξη “ΔΗΜΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ” με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα.

Πριν τέσσερα χρόνια εκλέχτηκα αντιπρόεδρος από την πλειοψηφία των δημοτών της τοπικής κοινότητας Μουρνιών, κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να αντιμετωπίσω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του τοπικού συμβουλίου τα συσσωρευμένα και σοβαρά προβλήματα της περιοχής μου.

Πεποίθηση μου ήταν και είναι ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα από τα βάθρα της δημοκρατίας και πρόθεση μου ήταν να προσπαθήσω να τον υπηρετήσω, με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που του αρμόζει.

Μέσα από τον θεσμό του τοπικού συμβουλίου με ομόφωνες αποφάσεις και ανοιχτές συνεδριάσεις στην τοπική κοινωνία προσπαθήσαμε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη να ιεραρχήσουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα που χρόνια τώρα συσσωρεύονται και ταλανίζουν τους κατοίκους του τόπου μας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα κυλούσε κάνοντας υπομονή και ελπίζοντας ότι θα υπάρξει πεδίο και τρόπος συνεργασίας, καθώς λειτουργούσα πάντα θεσμικά και ανοιχτά στην τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή, σε καµία περίπτωση δεν υλοποίησε όσα υποσχεθήκαμε στους δηµότες – συμπολίτες µας, αφού κυριαρχεί η αλαζονεία και οι προσωπικές φιλοδοξίες στην οργάνωση, την διοίκηση και τη λήψη αποφάσεων.

Ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Μουρνιών τιμώντας την επιλογή τους, σεβόμενος την κοινωνία, την εντολή των συνδημοτών μου αλλά και τον εαυτό μου, δηλώνω ότι διαχωρίζω τη θέση µου από τη δηµοτική αρχή, που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους, παραµένοντας στο τοπικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος τοπικός σύµβουλος, µε προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του τόπου µας.

Ο δηλών

Τοπικός σύμβουλος Μουρνιών
Μουδάκης Νίκος