Αποδέκτης παραπονων των Δημάρχων της Κρήτης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

18.02

Αποδέκτης της γκρίνιας των δημάρχων της Κρήτης έγινε ε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής  στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Δημαρχείο Ηράκλειου .

Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των αυτοδιοικητικών αφορούσαν  προβλήματα όπως η γραφειοκρατία,  και το ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών, η έλλειψη προσωπικού, η ΣΑΤΑ, τα τέλη παρεπιδημούντων και η επαναφορά του ΓΓ στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Νωρίτερα, ο υπουργός  προανήγγειλε από το δημαρχείο του Ηρακλείου, τη δυνατότητα που πλέον θα έχουν οι  μικροί δήμοι, με λιγότερους από 20.000 κατοίκους, να επιλέξουν δύο έργα τα οποία θα δρομολογηθούν με τη χρηματοδότηση  του Υπουργείου Εσωτερικών.

Παρουσία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βαρδάκη και Ηγουμενίδη  καθώς και του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη , ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην προσφυγική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα , κάνοντας και ιδιαίτερη μνεία στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη μετά και τις τρομοκρατικές  επιθέσεις στις Βρυξέλλες .

Ο κος Κουρουμπλής τόνισε πως η Ευρώπη αφενός αιφνιδιάστηκε , αφετέρου αντιμετώπισε την κατάσταση με νηφαλιότητα. Για την προσφυγούπολη της Ειδομένης έκανε λόγο για εικόνες τριτοκοσμικές .

Ο υπουργός τέλος «τα άκουσε» και  για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ανατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα στην παραχώρηση προς εκμετάλλευση των παραλιών από τους δήμους σε Ιδιώτες μέσω διαγωνισμών, επιστρέφοντας στο παλιό καθεστώς όπου οι ακτές είναι στο Δημόσιο.

Ο κ. Κουρουμπλής θα εκπροσωπήσει και την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου αύριο Παρασκευή.