ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ξηλώθηκε ιδιωτική καντίνα στον Μπάλο, θα ακολουθήσει και η δημοτική

18.39

?Καθαρίζει? από τα παραπήγματα και τις καντίνες η περιοχή του Μπάλου, καθώς έπειτα από την κατεδάφιση την Πέμπτη ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος από συνεργεία, έπειτα από τελεσίδικη απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, ο δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης, προανήγγειλε την κατεδάφιση και της δημοτικής καντίνας που υπάρχει στην περιοχή και είναι και αυτή παράνομη.

Η καντίνα που κατεδαφίστηκε την Πέμπτη ήταν ιδιωτική. Σύμφωνα με τα λεγόμενα εργαζόμενου στην επιχείρηση, βρισκόταν εκεί επί 40 χρόνια, πριν καν η περιοχή χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη από το πρόγραμμα NATURA. Ωστόσο, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, συνεργείο εργολάβου που έχει αναλάβει το σχετικό έργο, την κατεδάφισε, αφήνοντας άθικτη την δημοτική καντίνα. Το γεγονός αυτό έτυχε σχολιασμού, με τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση που κατεδαφίστηκε να διερωτώνται, γιατί, αφού αποφασίστηκε να τηρηθεί ο νόμος, δεν έγινε αυτό ισότιμα.

Την απάντηση έδωσε στη ΝΤ ο δήμαρχος Κισσάμου. Ο κ. Σταθάκης στάθηκε επικριτικά απέναντι στις ενέργειες της αποκεντρωμένης διοίκησης, υποστήριξε ότι δεν ειδοποιήθηκε ποτέ για την κατεδάφιση, αλλά, το σημαντικότερο, προανήγγειλε ότι και η δημοτική καντίνα θα ξηλωθεί από τον Μπάλο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο δήμαρχος Κισσάμου ανέφερε ότι η καντίνα αυτή είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή παράνομα και ότι ήδη έχει βεβαιωθεί πρόστιμο 24.000 ευρώ στον δήμο Κισσάμου εξαιτίας αυτού του γεγονότος, πράγμα που τον υποχρεώνει να αφαιρέσει την καντίνα από την προστατευόμενη περιοχή.

Στη συνέχεια, η προσπάθεια αναμένεται να επικεντρωθεί στο να βρεθεί νόμιμος τρόπος για την τοποθέτηση επιχείρησης εστίασης στον Μπάλο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό, καθώς πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή, προς το παρόν είναι άγνωστο.