ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο πρόεδρος του εκτελ. συμβουλίου της Fraport στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης

14.27

Ενόψει της παραχώρησης του αεροδρομίου Γιάννης Δασκαλογιάννης  των Χανίων στην κοινοπραξία της γερμανικής εταιρίας με τον όμιλο Κοπελούζου ο πρόεδρος της Fraport Στέφαν Σούλτε  μιλά αποκλειστικά στη Νέα Τηλεόραση και στο Μάνο Σπυριδάκη για τις προθέσεις  τους αναφορικά με την αυξηση των τελών στις αεροπορικές εταιρίες low cost , τις επικείμενες  προσλήψεις προσωπικού αλλά και εάν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου για ένα αεροδρόμιο , οι εργασίες επέκτασης του οποίου πραγματοποιήθηκαν με κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ .

Στο μεταξύ ,η  Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με την υπ’ αριθ. 626/2016 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από τη FRAPORT AG του αποκλειστικού ελέγχου των Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ομάδας Α (1. Θεσσαλονίκης, 2. Κέρκυρας, 3. Ζακύνθου, 4. Κεφαλονιάς, 5. Ακτίου, 6. Καβάλας και 7. Χανίων) και της Ομάδας Β (1. Ρόδου, 2. Κω, 3. Σαντορίνης, 4. Μυκόνου, 5. Μυτιλήνης, 6. Σκιάθου και 7. Σάμου) μέσω της παραχώρησης ύστερα από δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ για τη χρηματοδότηση, αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των Περιφερειακών Αεροδρομίων των Ομάδων Α και Β, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Η ΕΑ επικέντρωσε την ουσιαστική της αξιολόγηση στις αγορές:

– Συμμετοχής σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση δικαιωμάτων διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίων,

– Παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών, η οποία περιλαμβάνει τις υπο-αγορές αερολιμενικών υποδομών, επίγειας εξυπηρέτησης, λοιπών σχετικών εμπορικών δραστηριοτήτων και

– Παροχής υπηρεσιών λογισμικού/ΙΤ για αεροδρόμια, ως κάθετη αγορά (προγενέστερου σταδίου) αναφορικά με την αγορά διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών.

Παρακολουθείστε  τις αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου του εκτελεστικού συμβουλίου της Fraport Στέφαν Σούλτε