Βαριές ποινές στους δύο χρυσαυγίτες για την επίθεση στα Πετράλωνα

19.56
Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά την επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής στο αναρχικό στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα το 2008, κατά την οποία μαχαιρώθηκαν δυο άτομα.

Οι δυο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια και έξι μήνες και 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη χωρίς αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και των δύο κατηγορουμένων.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε κατά την εισήγησή της:

Η ομάδα των 20 ατόμων, ανάμεσά τους και οι κατηγορούμενοι, «ήταν προκλητικά οργανωμένοι, εξοπλισμένοι με σκεπάρνια και μαχαίρια και εισέβαλαν στην αίθουσα, όπου όλοι οι άλλοι, αμέριμνοι, έκαναν μάθημα. Ο χώρος έγινε μια λίμνη αίματος και έγινε αγνώριστος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι επρόκειτο για μια άνανδρη εισβολή».

»Όλα έγιναν γης μαδιάμ σε κλάσματα δευτερολέπτου, λειτούργησαν αστραπιαία με επιμερισμό ρόλων. Και οι δύο κατηγορούμενοι άλλωστε, αναγνωρίστηκαν από τους επιτιθέμενους».

»Δεν βρέθηκαν άσχετα στο σημείο σύλληψης και εκείνος που δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει λόγο να φεύγει σαν κυνηγημένος και να κρύβεται. Και το λέω αυτό γιατί παίχτηκε ένα παιχνίδι στη διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτός που είναι καθαρός και αθώος, εμφανίζεται να τον δουν για να καταδείξει την αθωότητα του. Αντίθετα, λιποτάκτησαν την ώρα της δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας».

Στις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Υποστήριξαν ότι ήταν στην ομάδα, γνωρίζοντας ότι θα μοιράσουν φυλλάδια στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων και όταν σταμάτησαν έξω από το στέκι, έφυγαν και οι δύο, αφού άκουσαν σπασίματα και φασαρία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ