Αρνητική η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τον Ν.Ρωμανό

14.40
Την άρνηση του δικαστικού συμβουλίου συνάντησε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής του. Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη, βρίσκει τον Ν.Ρωμανό στην 23η ημέρα απεργίας, κάτι που σημαίνει ότι πλέον η ζωή του τίθεται σε κίνδυνο. 
 
Με «αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο» απαντά ο Νίκος Ρωμανός.
 
Για τυπικούς λόγους η άρνηση
 
Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε για τυπικούς λόγους το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια, καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για το λόγο αυτόν το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, σύμφωνα με άρθρο 50 του σωφρονιστικού κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωσή του, είναι ο ειδικός εφέτης – ανακριτής, το οποίου η εισήγηση για το θέμα ήταν αρνητική.
 
Ο ειδικός εφέτης – ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρις ότου εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.
 
Συνεχίζει την απεργία πείνας ο Ν.Ρωμανός
 
Σε επιστολή του ο Νίκος Ρωμανός αναφέρει ότι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου ήταν εμμέσως πλην σαφώς υπαγορευμένη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει πίσω, ούτε αποδέχεται την πρόταση για εξ αποστάσεως φοίτηση.
 
Υπογραμμίζει, δε: «Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο.
 
»Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.
 
»Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα.Τέλος δύο λόγια για τα αδέρφια μου, τον Γιάννη που βρίσκεται και αυτός στο νοσοκομείο, τον Αντρέα, τον Δημήτρη και αρκετούς ακόμα. Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.
 
»Όλα για όλα!
Για όσο ζούμε και όσο αναπνέουμε Ζήτω η Αναρχία!
6 Δεκέμβρη ραντεβού στους δρόμους της οργής
Η σκέψη μου τριγυρνάει στους γνωστούς δρόμους
Γιατί αξίζει να ζεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει
Και όπως λέμε και εμείς Δύναμη.
 
»ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού».
 
Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό, Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, καθώς και για τις επόμενες ημέρες.

in.gr