Άρθρο – Ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

14.24

Στον απόηχο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και μετά από δυσκολίες και πολλαπλές και πολυδιάστατες κρίσεις, οδεύουμε προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αν απαριθμήσουμε, τι ακριβώς έχουμε βιώσει ως ανθρωπότητα, αλλά και ως χώρα, από τις εκλογές του 2019 έως σήμερα, ή τι έχει μεσολαβήσει, άλλη ζωή – άλλος κόσμος.

Οι εκλογικές αναμετρήσεις των επόμενων μηνών, είναι κρίσιμες.
Με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, μπορούν να αλλάξουν πολλά.

Η αποχή, έχει μετατραπεί διεθνώς, σε στάση πολιτικής διαμαρτυρίας. Όμως, δεν αποτελεί λύση. Η χώρα, χρειάζεται ενεργούς πολίτες, συμμετοχικούς.

Στις εκλογές της 21ης Μάϊου, η αυτοδυναμία αποτελεί απίθανο σενάριο. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, λέει ναι στις κυβερνήσεις συνεργασίας, εφόσον έχει εξασφαλίσει ισχυρό διψήφιο ποσοστό και εφόσον υπάρξει συμφωνία, σε προγραμματικό πλαίσιο, με σαφές κυβερνητικό πρόγραμμα. Μετά, θα ακολουθήσει η επιλογή του προσώπου, που θα υπηρετήσει αυτές τις πολιτικές.

Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε πλήρως τα χαρτιά του προεκλογικά.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση τους, δημιουργούν αβεβαιότητα, αστάθεια και ακυβερνησία κάνοντας τα πάντα για την πρωθυπουργική καρέκλα.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός, για την εθνική οικονομία, την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, με κεντρικό σκοπό την πραγματική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης, την πραγματική μείωση των ανισοτήτων, την ουσιαστική προστασία των αδυνάμων και την αναγέννηση της ελπίδας ότι η νέα γενιά θα ζήσει καλύτερα από τους γονείς της, αποτελεί τον πυρήνα του προγράμματός του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στις 21 Μάϊου, ψηφίζουμε για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε. Για το Κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Σε μια οικονομία ανθεκτική βιώσιμη με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους.

γράφει ο
Παντελής Πετσετάκης
Οικονομολόγος – Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής
Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Χανίων ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ