Αστυνομικοί έσωσαν γυναίκα και παιδί από τη βία συγγενών τους στα Χανιά

16.37

Τέλος στον εφιάλτη που έζησε έβαλαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν σαν απομηχανής θεοί στο δρόμο της. Συγκεκριμένα μια 39χρονη με καταγωγή από την Αλβανία βρισκόταν χτες σε αυτοκίνητο μαζί με τον 12χρονο γιο της, τον 43χρονο άντρα της και τον 46χρονο αδελφό του.

Αστυνομικοί του ΤΑΕ που περιπολούσαν στην περιοχή του Πλατανιά εντόπισαν το αυτοκίνητο το οποίο τους φάνηκε ύποπτο και έκαναν σήμα για να το ακινητοποιήσουν αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη με τα δύο περιπολικά να το ακινητοποιούν τελικά λίγο παρακάτω.

Το ένστικτο τους βγήκε αληθινό αφού η 39χρονη που δε μιλούσε ελληνικά με νοήματα και με λέξεις που οι αστυνομικοί έβαλαν στο google translate κατάλαβαν ότι τόσο εκείνοι όσο και ο γιος της είχαν πέσει θύματα ξυλοδαρμού από τα δύο αδέλφια, τα οποία φέρεται να ασκούσαν βία σε βάρος τους και όσο ήταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Αμέσως οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τους.

Οι συλληφθέντες αλλά και η 39χρονη με τον γιο της οδηγήθηκαν στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου δόθηκαν οι καταθέσεις με την διοικητή να συντάσσει τη δικογραφία με την οποία οδηγήθηκαν οι δύο άντρες στο αυτόφωρο από το οποίο πήραν προθεσμία για να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα.

Δυστυχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι σχεδόν καθημερινά με την κα Βιγλάκη να τονίζει ότι τώρα πιο εύκολα οι γυναίκες απευθύνονται στο συγκεκριμένο γραφείο για να σταματήσει το μαρτύριο τους πίσω από την πόρτα του σπιτιού τους.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές αφού σε πολλές περιπτώσεις η βία δε σταματά ούτε μετά το διαζύγιο ή την απομάκρυνση της συντρόφου από την οικογενειακή εστία, καθώς εκείνοι συνεχίζουν να τις παρενοχλούν.

Η 39χρονη αλλά και ο γιος της τέλος, ευχαρίστησαν τις αρχές που είχαν την τύχη να βρεθούν στον δρόμο τους.