Αυτές είναι οι δυσκολίες για την απομάκρυνση του ναυαγίου της Αγίας Ρουμέλης – video

13.49

Την απομάκρυνση του ναυαγισμένου πλοίου Απόλλων από την Αγία Ρουμέλη με απευθείας ανάθεση αποφάσισε η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Χανίων. Να θυμίσουμε πως το πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού στις αρχές Ιουνίου και έκτοτε η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν έκανε κάποια ενέργεια για την απομάκρυνση του και το Λιμενικό Ταμείο θα χρεώσει τα έξοδα στην εταιρεία.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες της Αγίας Ρουμέλης είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή την απομάκρυνση του πλοίου καθώς ανησυχούν για τη ρύπανση της περιοχής από την παραμονή του ενώ και η εικόνα ενός μισοβυθισμένου σκάφους είναι αρνητική για τους επισκέπτες. Η όλη διαδικασία είναι δύσκολη σημειώνει ο πρόεδρος Δημήτρης Βιριράκης τόσο νομικά όσο και τεχνικά, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση των μηχανημάτων από ξηρά.

Το νομικό κώλυμα έγκειται στο γεγονός ότι το πλοίο ήταν νοικιασμένο από τρίτο, ενώ και από τεχνικής πλευράς απαιτείται ένας μεγάλος πλωτός γερανός που υπάρχει μόνο στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά στο κόστος αυτό θα προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες από την τεχνική έκθεση της επιτροπής που έχει οριστεί και κυμαίνεται από 100.000 έως 250.000 ευρώ.