Αυτές είναι οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για τον Απρίλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

15.26

Από 40 ευρώ αυξάνεται στα 72, η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος για τα νοικοκυριά που πλήττονται από τις υπέρογκες αυξήσεις στις κιλοβατόρες. Η επιδότηση για τον Απρίλιο θα αυξηθεί σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, κατά 80% και θα αφορά τα νοικοκυριά που καταναλώνουν μέχρι 300 κιλοβατόρες στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για τις κύριες κατοικίες

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ από 53 ευρώ τον Μάρτιο αυξάνεται στα 87 ευρώ τον Απρίλιο.  Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, η μοναδιαία τιμή της επιδότησης διπλασιάζεται από τα 65 ευρώ/MWh τον Μάρτιο στα 130 ευρώ/ΜWh τον Απρίλιο.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Απρίλιο ανέρχεται στα 218 εκατ. ευρώ από 148 εκατ. τον Μάρτιο, αλλά παρά τις επιδοτήσεις ο μέσος Έλληνας πολίτης δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις καθημερινές του υποχρεώσεις.

Οι πολίτες κάνουν οικονομία, σβήνουν τα φώτα, προσπαθούν να καίνε λιγότερο στο μαγείρεμα όμως η αποπληρωμή λένε είναι δύσκολη και τα έναντι δίνουν και παίρνουν με τους ίδιους να ανησυχούν για το πως θα καταφέρουν κάποια στιγμή να πληρώσουν το σύνολο του λογαριασμού.

Επιπλέον για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 25kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής ενισχύονται με πρόσθετη επιδότηση 100 ευρώ/MWh το σύνολο της κατανάλωσης. Άρα η συνολική μοναδιαία επιδότηση ανέρχεται στα 230 ευρώ/MWh. Το μέτρο αυτό αφορά 1.160.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία και υπολογίζεται στα 35 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.