Αυξάνονται οι νεκροί στην Κρήτη – Την άλλη εβδομάδα το Novavax στα νοσοκομεία

16.39

Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων στην Κρήτη αφού από την αρχή της πανδημίας ξεπερνούν τους 620. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν ακόμη 4 ασθενείς από τις επιπλοκές του κορωνοϊού, αν και οδεύουμε τον επόμενο μήνα προς την άρση επιπλέον περιορισμών κατά της διασποράς. Τη μάχη για τη ζωή έχασε ένας 51χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ, ένας 65χρονος στο Ρέθυμνο, μια 90χρονη στο νοσοκομείο Χανίων και ένας ηλικιωμένος 91 ετών στην κλινική του νοσοκομείου Σητείας. Η πλειοψηφία των ασθενών είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στη χώρα διασωληνωμένοι παραμένουν περίπου 460 ασθενείς με τους 21 να είναι στην Κρήτη, ενώ στις ΜΕΘ του νησιού νοσηλεύονται συνολικά 28. Στις κλινικές ο αριθμός έχει ελαφρώς μειωθεί στα 175 άτομα. Από αυτά οι 49 είναι στο νοσοκομείο Χανίων, που κατέχει την πρώτη θέση με 9 στην ΜΕΘ covid από τους οποίους οι 8 διασωληνωμένοι.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΕΣΤ

Εν τω μεταξύ καθημερινά πλήθος κόσμου περιμένει στα κέντρα υγείας Χανίων για να κάνει ένα δωρεάν μοριακό ή pcr τεστ, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί με την πλειοψηφία τους να αφορούν σε επαναληπτικές δόσεις.

Τέλος σε ότι αφορά στη διασπορά στα κρούσματα στη μαθητική κοινότητα, παρατηρείται τάση αποκλιμάκωσης αφού αναλογικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Χανίων από την προηγούμενη εβδομάδα κυμάνθηκαν ως εξής:

Τέλος σύμφωνα με τις πληροφορίες την άλλη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν στα 5 νοσοκομεία του νησιού σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Novavax.