Αύξησε την τιμή του ελαιολάδου ο ανταγωνισμός μέσω του Παρατηρητηρίου τιμών της ΕΑΣΗ;

16.45

Περίπου 170 χιλιάδες παραγωγοί έχουν μέχρι σήμερα επισκεφθεί ηλεκτρονικά, την πλατφόρμα του Παρατηρητήριου Τιμών Ελαιολάδου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου  που ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από ένα μήνα. Το παρατηρητήριο έχει αυξήσει τις τιμές σημειώνει ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρος Χιλετζάκης και η Ένωση σκέφτεται την επέκταση του σε όλη τη χώρα.

Με τους παραγωγούς να επισκέπτονται καθημερινά το παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου της ΕΑΣΗ κατά χιλιάδες, μέσα σε έναν μήνα λειτουργίας του περίπου 170.000 παραγωγοί από την Κρήτη αλλά και από την Πελοπόννησο μπήκαν στην πλατφόρμα για να ενημερωθούν για τιμές στο λάδι και για τα δικαιώματα ελαιουργείων.

Ο ανταγωνισμός των εμπόρων μέσα από το παρατηρητήριο έχει ωφελήσει τους παραγωγούς με τον κ. Χιλετζάκη να σημειώνει πως η ιδέα προέκυψε από τις μεγάλες διαφορές που υπήρχαν σε όλη τη Κρήτη σε τιμές και δικαιώματα.

Το παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου ήρθε και θα μείνει υπογραμμίζει ο κ. Χιλετζάκης, σημειώνοντας ότι θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του παρατηρητηρίου πληκτρολογώντας times-elaioladou.gr