Αυξήθηκαν οι μαθητές στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Χανίων – Έγινε ο Αγιασμός

15.11

Κατά 37% είναι αυξημένοι οι μαθητές φέτος στο Ενιαίο Ειδικό και Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Χανίων στις Μουρνιές. Οι μαθητές πέρυσι ήταν 62 και φέτος είναι 85. Το πρωί με κάθε επισημότητα τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η οποία αρχίζει με την ελλιπή στελέχωση σε ειδικό προσωπικό.

Σε ότι αφορά στο κτηριακό, καθώς από τότε που εγκαινιάστηκε το σχολείο έχουν προστεθεί αρκετές προκατασκευασμένες αίθουσες η διευθύντρια σημείωσε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει σοβαρά να τεθεί η συζήτηση μεταστέγασης του μιας και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Ο Δήμος από την πλευρά του με την τεχνική υπηρεσία ψάχνει να βρει λύση στο πρόβλημα μιας και σε κάθε τμήμα δε μπορούν να είναι περισσότεροι από 6 μαθητές.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του σχολείου, η μεγάλη αυτή αύξηση σε μαθητές δικαιολογείται και από το γεγονός ότι οι ίδιοι οι γονείς βλέπουν ότι τα παιδιά τους που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες δε μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της γενικής εκπαίδευσης και στρέφονται στα ειδικά σχολεία.