BINTEO: Χανιά – Η ΔΕΗ έκοψε την ανάσα σε 56χρονη με αναπνευστικά προβλήματα. Δεν το ήξερε λέει η ΔΕΗ…

20.22

Λίγα δευτερόλεπτα διήρκησε η επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι της οδού Πραϊδου στη Νέα Χώρα, της άτυχης 56χρονης που χτες έσβησε στο κρεβάτι της όταν η αντίστροφη διαδικασία την προηγούμενη ημέρα, της στέρησε τη ζωή, αφού η αναπνοή της βασιζόταν σε μηχανική υποστήριξη.  Το μεσημέρι ηλεκτρολόγος του ΔΕΔΗΕ παρουσία αστυνομικού επανασύνδεσε το ρεύμα για τις ανάγκες της κηδείας της 56χρονης και οι συγγενείς ξέσπασαν από την αγανάκτηση τους. 
 
Η ζωή της 56χρονης φαίνεται πως στοίχησε 800 ευρώ. Τόσο ήταν το χρέος της στη ΔΕΗ. Για ανεξόφλητους λογαριασμούς που αδυνατούσε να πληρώσει, αφού το ίδιο το κράτος φρόντισε ενάμιση χρόνο πριν να της κόψει την αναπηρική της σύνταξη. Να θυμίσουμε ότι η άτυχη γυναίκα ήταν τετραπληγική και λόγω της νόσου κινητικών νευρώνων που έπασχε, δε μπορούσε να κινήσει κανέναν μυ ούτε αυτόν για την αναπνοή της. 
 
Η ίδια μέσω ειδικού προγράμματος που διαβάζει τα χείλη μπορούσε να επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τον Μάρτιο ο συνάδελφος Γιώργος Κώνστας συνομιλούσε μαζί της και ανέδειξε το θέμα της διακοπής της σύνταξης από τον Μάϊο του 2013που έπαιρνε από τον ΟΓΑ. Η ίδια έγραφε στο facebook ότι ο ΟΓΑ της έχει κόψει τη σύνταξη και δεν έχει κανένα άλλο πόρο ζωής. Από τότε έλεγε ότι αυτή η απόφαση την καταδικάζει σε θάνατο, σαν να ήξερε τι την περίμενε. Ότι δε θα είχε χρήματα για το ρεύμα και θα κατέληγε όταν τα μηχανήματα θα σταματούσαν…
 
Μάλιστα ευχαριστούσε δημόσια μέσω του λογαριασμού της όλους όσοι τη βοηθούσαν να ζήσει δίνοντας στον λογαριασμό της κάποια ευρώ.
 
Η τραγική ειρωνεία στην όλη υπόθεση ήταν ότι η γυναίκα η οποία την φρόντιζε αφιλοκερδώς έλειπε για προσωπικές της υποθέσεις και κατά τη διάρκεια της απουσίας της, το ρεύμα κόπηκε από τον ΔΕΔΗΕ περίπου στις 11:30 το πρωί, ενώ πέρασαν και οι ώρες που το μηχάνημα λειτουργούσε με μπαταρία. Έχοντας πλήρη συνείδηση έβλεπε τα λεπτά να περνούν δραματικά ενώ δεν είχε τη δυνατότητα να πατήσει μόνη της έναν διακόπτη που θα της έδινε παράταση ζωής μέχρι κάποιος να επιστρέψει στο σπίτι. Η νεκροψία – νεκροτομή θα δείξει τα ακριβή αίτια και την ώρα θανάτου της.  
 
Η πλευρά της οικογένειας υπογραμμίζει ότι η ΔΕΗ ήταν ενήμερη ότι υπάρχει άτομο με ειδικές ανάγκες στο σπίτι. Η ΔΕΗ από την πλευρά της σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι κανείς από τους οικείους της δεν είχε κάνει τις ενέργειες για ένταξη στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και η επιχείρηση δε μπορούσε να γνωρίζει ποιος είναι μέσα.
 
Το μεσημέρι το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων αλλά και άλλοι φορείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη λίμνη Τσόντου και συναντήθηκαν με τον αρμόδιο προϊστάμενο, για να του υπογραμμίσουν ότι πίσω από τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινες δραματικές ιστορίες.
 
Η κηδεία της άτυχης Ευτυχίας Ποποδάκη θα γίνει αύριο το μεσημέρι στο Πατελάρι.