BINTEO:Μαύρες μέρες για τους εμπόρους – Λαιμητόμος τα νέα μέτρα

12.37

Νέο καμπανάκι από τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, με αφορμή το αδιέξοδο στο οποίο θα οδηγηθεί το «επιχειρείν» από τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την βουλή.
 
«Αν δεν ομαλοποιηθεί και στηριχθεί η αγορά, πολύ σύντομα τα λουκέτα που θα έρθουν, δεν θα έχουν προηγούμενο», υποστηρίζειστην κάμερα της «Ν.Τ.» ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών στο Ρέθυμνο, Κοσμάς Περπυράκης.
 
Μάλιστα, το επόμενο διάστημα τα συνδικαλιστικά όργανα επαγγελματιών και εμπόρων, αναμένεται να θέσουν το θέμα υπόψιν του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

 
Ειδικότερα, «μαύρες μέρες» προβλέπουν έμποροι, βιοτέχνες και επιχειρηματίες ότι θα έρθουν στην αγορά, έπειτα και από τη νέα φορολογική λαίλαπα που έρχεται να προστεθεί στις ήδη επιβαρυμένες οικονομικές υποχρεώσεις.
 
Η Αθηνά Τσικιντίκου από το Ρέθυμνο, που διατηρεί εμπορικό κατάστημα στην παλιά πόλη, μιλά πλέον ανοικτά στη «Ν.Τ.» για τον φόβο που αισθάνεται από την ταφόπλακα που έχει ήδη πέσει στις εμπορικές επιχειρήσεις.
 
Εξίσου ανήσυχος όμως, για τις δύσκολες ημέρες που θα έρθουν, εμφανίζεται και ο Χάρης Δελήμπασης, που εργάζεται ως υπεύθυνος σε ίντερνετ καφέ του Ρεθύμνου.
 
Η νέα φοροκαταιγίδα προκάλεσε την έντονη αντίδραση και της ομοσπονδίας επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων Ρεθύμνου, όπου σε γραπτή της ανακοίνωση μιλά για ακόμα και για νέα λουκέτα που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον εάν η αγορά δεν τύχει της κατάλληλης στήριξης.
 
Τα συνδικαλιστικά όργανα των επαγγελματοβιοτεχνών αναμένεται να θέσουν το θέμα υπόψη του Αλέξη Τσίπρα, προσδοκώντας να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην αγορά. «Σανίδα σωτηρίας» γι’ αυτούς αποτελεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι προβλέπουν πως με τα νέα μέτρα θα είναι αδύνατον να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με ζεστό χρήμα, αφού η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει πλέον στερέψει.

https://www.youtube.com/watch?v=GtQ1eXJQrpU

 
Η γραπτή ανακοίνωση της Ο.Ε.Β.Ε. Ρεθύμνου
 
«Η επόμενη ημέρα μετά την ανάδειξη του πολυνομοσχεδίου σε νόμο του κράτους, βρίσκει τον επαγγελματικό και εμπορικό κόσμο να εξακολουθεί να βάλλεται, συνεχώς και αδιαλείπτως, όπως εδώ και 7 χρόνια.
 
Η νέα υψηλότερη φορολόγηση, αύξηση Φ.Π.Α., αύξηση φόρου καυσίμων, τηλεφωνία, ίντερνετ, ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο, προκαταβολή φόρου και πολλά άλλα, συρρικνώνουν την κάθε μικρομεσαία επιχείρηση, παροχή υπηρεσιών και βιοτεχνία. Στα παραπάνω αν προστεθεί και η εσωτερική υποτίμηση που έχει πλήξει από την αρχή των μνημονίων τους μισθούς και τις συντάξεις, τότε το πρόβλημα γίνεται μεγάλο.
 
Με πολλά ερωτηματικά για την απόδοση των νέων μέτρων, περιμένουμε την ηρεμία της αγοράς που θα οδηγήσει σε επενδύσεις και τη πολυπόθητη ανάκαμψη της οικονομίας από το 2017 όπως προβλέπει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.
 
Η ομοσπονδία μας τις επόμενες ημέρες και αφού κλείσει η αξιολόγηση του Eurogroup της Τρίτης (24/5/16) που όλοι μας περιμένουμε, θα προτείνει στον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση να επανεξετάσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα μέτρα με σκοπό να λειτουργήσει ομαλά η αγορά και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
 
Αυτό μπορεί να γίνει και μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου που παρέχει περιθώρια προς την κατεύθυνση αυτή, αποφεύγοντας παράλληλα τον αργό θάνατο του κάθε μικρομεσαίου».