BINTEO – Στην τελική ευθεία οι εγγραφές για τον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης

13.06

Ο 1ος Μαραθώνιος Κρήτης 2016 οργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, τους Δήμους της περιοχής, τους τοπικούς Θεσμικούς και Επαγγελματικούς φορείς, τα Αθλητικά Σωματεία Στίβου και με την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΛΣΜΑ-Υ.

Περισσότερες πληροφορίες στο site διοργάνωσης www.crete-marathon.gr

Οι αγώνες σε δημόσια οδό περιλαμβάνουν:Μαραθώνιο δρόμο, αγώνα δρόμου10χλμ., αγώνα δρόμου

5χλμ.(δυναμικό βάδισμακαι για μαθητές Γυμνασίων?Λυκείων) και αγώνα δρόμουγια όλους 2,5χλμ, (δυναμικό βάδισμα και για μαθητές ΔημοτικώνΣχολείων).

Παράλληλα θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η συμμετοχική Μαραθώνια Ποδηλατοδρομία (θα ακολουθήσει ειδική προκήρυξη). Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:Κυριακή 8 Μαΐου 2016

2.ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Όλες οι διαδρομές θα έχουν ως αφετηρία και τερματισμό τον οριοθετημένο χώρο της

Παλαιάς Αγοράς των Χανίων.

 • Για να συμμετάσχει κάποιος στον Μαραθώνιο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
 • Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Μαραθώνιο δρόμο είναι έξι (6) ώρες (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο μέχρι τις 14:00) από την προγραμματισμένη ώρα Εκκίνησης στις 8:00.
 • Σε κάθε χιλιόμετρο της αγωνιστικης διαδρομής του Μαραθωνίου Δρόμου, θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.
 • Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης ? για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Επίσης οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσους χρόνους και σημεία ελέγχου ηλεκτρονικής χρονομέτρησης κατά μήκος της διαδρομής και στα ακραία σημεία της (αναστροφές).

 

Οδηγίες για τους Δρομείς

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων Δρόμου της Διοργάνωσης, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ- κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες- να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε όσους είναι άνω των 35 ετών σε καρδιολογικό έλεγχο.
Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους, υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή Ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για τον κάθε ένα αγώνα Δρόμου της Διοργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης -τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής ? για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

 • Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων ? αρχής γενομένης από το 5ο χλμ.
 • Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθενται στους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, τον Τερματισμό καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ.
 • Επιπλέον, διατίθενται ισοτονικά ποτά στους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, τον Τερματισμό καθώς και ανά 5χλμ. μετά το 10ο χλμ.
 • Στην διαδρομή από το 5ο χλμ. και μετά ? και ανά 5χλμ. θα υπάρχει δυνατότητα παροχής προσωπικών ποτών και συμπληρωμάτων από συνοδευτικά των συμμετεχόντων πρόσωπα.

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο των αγωνιστικών διαδρομών του Μαραθωνίου, θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης. Σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα των 10 χλμ. και των 5 xλμ. θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Μαραθώνιο δρόμο είναι έξι (6) ώρες (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο μέχρι τις 14:00) από την προγραμματισμένη ώρα Εκκίνησης στις 8:00.
Για τον αγώνα δρόμου των 10χλμ. το χρονικό όριο είναι μιάμιση (1.30?) ώρες (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα των 10 χλμ. μέχρι τις 10:30)
Για τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. το χρονικό όριο είναι μία (1) ώρα (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα των 5 χλμ. μέχρι τις 12:00).

ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Τόπος: Γιαλί Τζαμισί Ενετικό Λιμάνι Χανίων, Χανιά
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:
Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου 2016 από τις 10:00 ? 20:00.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους ? και το chip χρονομέτρησης (μόνο για τους αγώνες Μαραθωνίου των 10 χλμ. και των 5 χλμ.) ? καθώς επίσης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.
Δηλώσεις Εγγραφής    Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016.
Προσοχή: Δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές (ηλεκτρονικές ? on line & έντυπες) την εβδομάδα που προηγείται της Διοργάνωσης και την ημέρα του αγώνα.
Εγγραφές θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμές, αποκλειστικά τις ημέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Ενετικό Λιμάνι Χανίων) στις 06/05/2016 και 07/05/2016.
Τρόποι Εγγραφής
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.crete-marathon.gr
β. Αυτοπροσώπως στο γραφείο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου: Πλατεία Ελευθερίας 1 (Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ? ισόγειο), Χανιά.
Είδη Εγγραφής
Οι εγγραφές διακρίνονται σε:
α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και
β. Ομαδικές, από 6 άτομα και πάνω.
 Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν στην εγγραφή μιας ομάδας τουλάχιστον 6 ατόμων τα οποία θα συμμετέχουν στο ίδιο αγώνισμα (π.χ. Μαραθώνιος ή 10 χλμ.). Εγγραφή μιας ομάδας με συμμετοχή των μελών της σε διαφορετική ενότητα αγωνισμάτων (π.χ στα 5 χλμ. και στα 2,5 χλμ.), δεν θα γίνεται δεκτή και δεν θα μπορεί να καταχωρηθεί στο σύστημα των εγγραφών. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Κατά την ομαδική εγγραφή θα πρέπει να οριστεί ένας Αρχηγός της Ομάδας, ο οποίος θα μπορεί να συμμετάσχει ο ίδιος ως δρομέας, μέλος της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα επικοινωνίας με τους διοργανωτές.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ? ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ? ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ 

 • Επιλέξτε απο το αναπτυσόμενο μενού τον αγώνα της επιλογής σας.
 • Επιλέξτε απο το είδος Εγγραφής την αντίστοιχη επιλογή που σας αφορά. ΟΜΑΔΙΚΗ ή ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
 • Επιλέξτε απο το πεδίο ΟΜΑΔΑ / ΣΥΛΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ * την επιλογή ΝΕΑ ή ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ. Στην περίπτωση δήλωσης ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ, καταχωρήστε το όνομα της ομάδας σας και κρατήστε τον κωδικό που αναγραφεται απο κάτω.
 • Καταχωρήστε τα στοιχεία σας και υποβάλεται την δήλωση συμμετοχής.
 • Κρατήστε τα στοιχεία της σελίδας επιβεβαίωσης της υποβολής της αιτησή σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ.

 • Αποστείλετε το όνομα της ομάδας που καταχωρήσατε καθως και τον 8ψήφιο κωδικό Ομάδας που σας δόθηκε αυτόματα απο το σύστημα ηλεκτρονικών εγγραφών στα υπόλοιπα μέλη της ομάδα σας ή του Συλλόγου σας.
 • Ολα τα μέλη της Ομάδας ή του Συλλόγου κατα την εγγραφή τους, θα πρέπει να επιλέξουν ως είδος εγγραφής ΟΜΑΔΙΚΗ ή ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΡΟΜΕΩΝ
 • Στο πεδίο ΟΜΑΔΑ / ΣΥΛΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ * θα πρέπει να επιλέξουν την επιλογή ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ και να καταχωρήσουν τον 8ψήφιο κωδικό Ομάδας.
 • Θα καταχωρήσουν τα στοιχεία που απαιτούνται απο την on-line  αίτηση εγγραφής και θα την υποβάλλουν.
 • Θα λάβουν αμέσως επιβεβαίωση υποβολής αίτησης συμμετοχής ως μέλη της Ομάδας ή του Συλλογου που αντιστοιχεί στον συγκεκριμένο κωδικό που δήλωσαν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Μαραθωνίου, στο τηλέφωνο 2821777917.
γ. Εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου για όλους των 2,5 χλμ. Η εγγραφή για τον αγώνα Δρόμου για όλους 2,5 χλμ., είναι απαραίτητη ακόμη και στην περίπτωση που είναι δωρεάν (μαθητές).Για τους μαθητές η εγγραφή μπορεί να είναι δωρεάν μόνο και εφόσον πραγματοποιείται ομαδικά μέσω του σχολείου τους.

Αποτελέσματα

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση ? Αποτελέσματα
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων της Διοργάνωσης (εκτός του αγώνα των 2,5 xλμ.) καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγo αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο, στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ & 10 χλμ., θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης το οποίο θα παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών της Διοργάνωσης.

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο μετά τη λήξη των αγώνων. Τυχόν Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα ανάρτησης των ανεπίσημων αποτελεσμάτων στην επίσημη ιστοσελίδα της Διοργάνωσης.
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λήξης των ενστάσεων.
Στα 2,5 χλμ. θα υπάρχουν αποτελέσματα για τους τρείς πρώτους νικητές και τρείς πρώτες νικήτριες της Γενικής Κατάταξης καθώς και για τις κατηγορίες των Σχολείων.
Οι συμμετέχοντες στον Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ. θα καταγραφούν αλφαβητικά και θα πάρουν ηλεκτρονικά το δίπλωμα τους όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στους Αγώνες Δρόμου του Μαραθωνίου Κρήτης.